Η Αγκυρα συνεχίζει για την απόκτηση των ρωσικών S-400, αδιαφορώντας για τις συστάσεις του ΝΑΤΟ αλλά και για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει τη διαδικασία απόκτησης του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και παρά τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο τούρκο αξιωματούχο.

Αυτό δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ στην κρατική τηλεόραση ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο πρόεδρος της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την τουρκική αμυντική βιομηχανία (SSB), διευκρινίζοντας ότι η Άγκυρα πρόκειται να παραλάβει ακόμη δύο συστοιχίες τις οποίες έχει παραγγείλει.

«Συνεχίζουμε να θέτουμε σε εφαρμογή την αρχική απόφαση», δήλωσε ο Ντεμίρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT. «Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Δεν επιδιώκουμε να προκύψουν και άλλα απ’ αυτό», επέμεινε υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Άγκυρας να διατηρήσει τη σχέση με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, διαφορές σε ορισμένους όρους του συμβολαίου καθυστέρησαν την εκτέλεσή του. «Παραλάβαμε ήδη τη δεύτερη παρτίδα, όμως ορισμένες παράμετροι του προγράμματος περιλαμβάνουν μια τεχνολογική συνεργασία και προϋποθέσεις συμπαραγωγής», δήλωσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

«Επειδή αυτού του τύπου η διαπραγμάτευση παίρνει καιρό, γι’ αυτό η παράδοση του συστήματος επιμηκύνεται επίσης», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΓΑ) 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.