Πλεύρης: Υπάρχει περίπτωση να μην καταργηθεί η μάσκα τον Ιούνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους τον Μάιο άφησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε, τι θα γίνει μετά τον Μάιο θα κριθεί από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

   «Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Skai.gr.

   Ο κ. Πλεύρης μίλησε, επίσης, για τη χαλάρωση των μέτρων από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου επισημαίνοντας ότι θα προσδιοριστεί με συγκεκριμένα πρωτόκολλα μετά από εισήγηση της επιτροπής, η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.