ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5/2022 ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5/2022

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-05-2022

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-05-2022

Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στα νότια πελάγη θα φθάσουν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές τις μεσημβρινές ώρες. Μετά το απόγευμα γενικά αίθριος

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Από το βράδυ αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-05-2022

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στη δυτική και νότια χώρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-05-2022

Στα δυτικά και νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-05-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως δυτικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.