Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

Για την μεγάλη σημασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις επιχειρήσεις «σκούπα», το «σαφάρι» της Τροχαίας για κόντρες και παραβιάσεις της ΛΕΑ, καθώς και το «οργανωμένο και πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας», την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά και στην σχέση του υπουργείου με τον Δήμο Αθηναίων, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ/TV και στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Συγκεκριμμένα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κ. Θεοδωρικάκος την χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας και τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή στην ελληνική ιστορία, είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός που μαζί με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντιπρόεδρο θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, πραγματικά μοναδική στιγμή. Δεν το λέω μόνο από την άποψη του κύρους του πρωθυπουργού και της χώρας, αλλά είναι σπουδαίο ότι μπορεί ο πρωθυπουργός μας να εκπροσωπήσει τα εθνικά συμφέροντα, τους στόχους και τα συμφέροντα της Ελλάδας σε ένα σώμα πολύ ισχυρών ανθρώπων που οι αποφάσεις τους κρίνουν πολλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως αυτές θα ενταθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια. Οι παράνομοι μετανάστες θα οδηγούνται στα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης και δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα πουθενά στη Χώρα.

Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται και οι έλεγχοι της Τροχαίας για παραβίαση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης, αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας και άλλες οδικές παραβάσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, με βάση την ενημέρωση του από την Τροχαία, ο υπουργός είπε ότι 1.000 παραβιάσεις ΛΕΑ βεβαιώθηκαν μόνο κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μόνο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Ελληνική Αστυνομία κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στο Σχιστό, στη λεωφόρο Σχιστού στο Κερατσίνι και στην παραλιακή, για τις οποίες έγιναν 73 συλλήψεις και αφαιρέθηκαν διπλώματα.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώνουν αύριο την εκπαίδευσή τους και από αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες, αρχικά από τα campus των ΑΠΘ και ΕΚΠΑ.

Αναφερόμενος στα γεγονότα στο ΑΠΘ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μία ψευτοκατάληψη 34 ετών και τόνισε: «Εκεί, ο πρύτανης έχει αποφασίσει να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη και να αποδοθεί στους φοιτητές και στους καθηγητές. Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει το έργο της πρυτανικής αρχής και θα βρίσκεται μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, η κανονική Αστυνομία εννοώ, δεν μιλώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή του έργου και να παραδοθεί στους πανεπιστημιακούς και στους φοιτητές τους με απόλυτη ασφάλεια».

Για την συνεργασία του υπουργείου με τον Δήμο Αθηναίων ανέφερε ότι είναι συνεχής, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει σε συνεννόηση με τον υφυπουργό κ. Οικονόμου, την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει ειδική σύσκεψη με τον δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων για τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα Ιουλίου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ψηφιοποιούνται οι υπηρεσίες της αστυνομίας απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να μπορούν να διατεθούν στην αστυνόμευση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν δρακόντια μέτρα για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, με προσωποποιημένα εισιτήρια, ελέγχους ταυτοπροσωπίας και χρήση 40 καμερών ασφαλείας εντός και εκτός του γηπέδου.

Τέλος ο υπουργός σχολίασε τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε: «Αυτό που μάθαμε από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του κυρίου Τσίπρα γιατί δεν υπήρχε ούτε αντίπαλος, πήρε το 100% των ψήφων. Το δεύτερο από ό,τι είδα τους αριθμούς, είναι ότι συμμετείχε ένας σημαντικός αριθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ, 180.000 άνθρωποι, ο οποίος είναι όμως αισθητά μικρότερος από τους 270.000 που ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ και τους 400.000 που είχαν ψηφίσει στη ΝΔ. Το αν ικανοποιείται η αξιωματική αντιπολίτευση από αυτούς τους αριθμούς είναι δικό της θέμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.