ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα στην Αττική εξαιτίας της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού η οποία θα διαρκέσει μέχρι και πρωινές ώρες της Πέμπτης η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και 7 για κοπή δέντρων ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγως υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παραμένει ένα όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει. Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι. Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και 3 κλήσεις για άντληση υδάτων από τον δήμο Ωρωπού.

Που θα πάει μετά η κακοκαιρία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 19/05 τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 19/05 ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι ωστόσο η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών της Πέμπτης 19/05, συγκριτικά με τις αντίστοιχες της Τετάρτης, πτώση που θα είναι της τάξης των 8-10 βαθμών Κελσίου. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αυτης θα ειναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Ακόμη, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τον εντοπισμό ενός άνδρα περιπατητή στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο όρος Δίρφυς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυς κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν, ωστόσο η επικοινωνία μαζί του είναι δύσκολη. ‘Αμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που έχουν εντοπίσει ήδη το όχημά του και αναζητούν αυτή την ώρα τον περιπατητή.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.