Οι αντιρρήσεις του Ερντογάν

Η αρνητική στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της ένταξης τις Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετατρέπει την παρτίδα σε σκληρό πόκερ, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην χάνει την ευκαιρία να εξαπολύσει αιχμές κατά του ΝΑΤΟ – και φυσικά της Ελλάδας – μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ROWER GAME κατά την ομιλία του,  ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε ότι οι σύμμαχοι της χώρας του στο NATO θα πρέπει να κατανοήσουν τις ευαισθησίες της στον τομέα της ασφάλειας, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν βλέπει θετικά την ένταξή στη Συμμαχία των Σουηδίας και Φινλανδίας, που κατέθεσαν χθες επισήμως αιτήματα ένταξης στο NATO.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι αντιπροσωπείες διπλωματών της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να ταξιδέψουν στην Τουρκία. Ειδικά για τους Σουηδούς, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε ότι δεν πρέπει να περιμένουν έγκριση της ένταξής τους στο NATO από πλευράς Τουρκίας εάν δεν εκδώσουν στις αρχές της Άγκυρας “τους τρομοκράτες” που φιλοξενούνται στη Σουηδία.

Η Τουρκία φέρεται να ζητεί από τη Στοκχόλμη έκδοση τόσο μελών του παράνομου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), όσο και στελεχών του δικτύου “Χιζμέτ” (Υπηρεσία) του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από την Άγκυρα ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.