ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ -ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά. Σ΄ οτι αφορά τα θέματα έχουμε τα εξης:

 Στο πρώτο σκέλος της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναλύσουν ένα κείμενο της οργάνωσης WWF με τίτλο «Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη». Στο δεύτερο σκέλος, στο λογοτεχνικό κείμενο, «έπεσε» ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ».

 Στο συγκεκριμένο απόσπασμα η δράση των προσώπων τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Ο Γιωργάκης, το κεντρικό πρόσωπο του αποσπάσματος, με μια αναπηρία στο πόδι του, από μικρός «καθόταν σε μια γωνιά και ζύμωνε τη λάσπη. Έπλαθε μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρινάκια ίσα με το δάχτυλο». Η μητέρα του, η κυρα-Λένη, καμάρωνε ότι «πιάνουν τα χέρια του με τα αλεύρια και τις ζάχαρες».

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.