Δεύτερη φωτιά στον Υμηττό – Ζημιές σε σπίτια στην Βούλα, από την φωτιά που ξεκίνησε από την Ανω Γλυφάδα- Έρχονται ενισχύσεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Σε γενική επιφυλακή έχει κηρυχθεί όλη η δύναμη της Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την 'Ανω Γλυφάδα και έφτασε στην 'Ανω Βούλα.Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δυνάμεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου μία ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού. Πριν λιγο ξεσπασε φωτιά και στον Κουβαρά Ατιικής

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέσα στα σπίτια στην ‘Ανω Βούλα, εκδηλώθηκε η δεύτερη εστία στο βουνό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη, σε σημείο με δάσος, όπου πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά στην κατοικημένη περιοχή έχει προξενήσει σύμφωνα με την πρώτη εικόνα ζημιές σε αρκετά σπίτια, αλλά λόγω του ότι φαίνεται να εξασθενούν οι άνεμοι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και γίνεται αγώνας για την αντιμετώπιση συνεχών αναζωπυρώσεων, κυρίως από τις επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές.

Το μέτωπο που απασχολεί τους πυροσβέστες είναι της δεύτερης πυρκαγιάς στο βουνό, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το μέτωπο αυτό αντιμετωπίζεται κυρίως από τις εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν.

Για την εικόνα της πυρκαγιάς αναμένεται ότι θα γίνει ενημέρωση αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Κ.Τ.)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.