Σε ύφεση η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε προαύλιο εργοστασίου κατασκευής πλαστικών στον Ασπρόπυργο, επί της οδού Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει βελτίωση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες περίπου στις 21.30 το βράδυ- για άγνωστους ακόμη λόγους- και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο της εταιρείας. Ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ήταν αρκετά μεγάλος, τόσο λόγω των πλαστικών που καίγονταν όσο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η φωτιά ωστόσο δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν κι άλλο μετά τις 11 το βράδυ. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα αποπνικτική, και στις 11 το βράδυ, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου αλλά και σε όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.