Βουλή: Αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για τη δημόσια τηλεόραση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Προφανώς στη καθημερινή ροή γίνονται και λάθη. Σήμερα όμως η ΕΡΤ αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο μέσον ενημέρωσης και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό». Με αυτή την χαρακτηριστική φράση, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, έκλεισε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, την ενημέρωση που έκανε, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργο Γαμπρίτσιο, επί των ετήσιων εκθέσεων για τη διαφάνεια στη χρήση του ανταποδοτικού τέλους των ετών 2018, 2019 και 2020 της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε..

Στο επίκεντρο της πολύωρης συνεδρίασης και της αντιπαράθεσής τους με την αντιπολίτευση, ήταν κυρίως η αντικειμενικότητα, η αξιοπιστία και η αμεροληψία της ΕΡΤ στην ενημέρωση, καθώς και οι μισθοί των εργαζομένων. Υπεραμυνόμενοι του στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση της ΕΡΤ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλός της, κατέθεσαν δημοσκοπικές έρευνες, που όπως είπαν, καταδεικνύουν την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης.

 Τι λένε οι έρευνες για την Δημόσια Τηλεόραση

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών: – Το 2020 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρισκόταν στην 4η θέση στην προτίμηση των τηλεθεατών ενώ το 2022 ανέβηκε στην 2η θέση. 
– Το 58,5% δήλωσε ότι είναι αξιόπιστο και αντικειμενικό και το 89,3% ότι είναι σοβαρό και ψύχραιμο. 
– Ο βαθμός εμπιστοσύνης της ΕΡΤNEWS, ανάμεσα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, από το 22% που ήταν μέχρι το 2019, έφθασε στο 55% το 2020 και στο 58% το 2021. 
– Η επισκεψιμότητα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ERTFLIX, έφθασε το πρώτο πεντάμηνο του 2022 στα 62,6 εκατομμύρια χτυπήματα, ενώ η συνολική διάρκεια σε ώρες ξεπέρασε τα 26,2 εκατομμύρια. 
– Το Netflix κυριαρχεί ως πλατφόρμα για παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου, με πάνω από 8 στους 10 χρήστες τέτοιων υπηρεσιών να την έχουν χρησιμοποιήσει, ενώ οι νέες ελληνικές σειρές της ΕΡΤ είναι μέσα στις 10 πρώτες θέσεις.

Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας

«Κεντρικό μέλημα της διοίκησης της ΕΡΤ, ήταν και είναι να αισθάνεται ο κάθε Έλληνας, ότι τα τρία ευρώ που δίνει κάθε μήνα για το ανταποδοτικό τέλος, πιάνουν τόπο. Πάνω από το 60% των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, λένε ότι επιτέλους πιάνουν τόπο. Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί ο ενημερωτικός τομέας, να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του και να επανέλθει η αξιοπιστία, η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός», τόνισε ο κ. Ζούλας και συμπλήρωσε:  

   «Τρεις διαφορετικές έρευνες, δείχνουν ότι οι πολίτες αναδεικνύουν την ΕΡΤ ως το σοβαρότερο και το πλέον αξιόπιστο και αντικειμενικό μέσον ενημέρωσης».

   Μέσα στο καλοκαίρι, θα λειτουργήσει η νέα τηλεοπτική μορφή του ΕΡΤNews που θα είναι αμιγώς ενημερωτικό κανάλι και από τον Σεπτέμβριο και μετά, θα μεταδίδει ειδήσεις συνεχώς, άμεσα έγκαιρα και πολυεπίπεδα σε όλη την ελληνική επικράτεια, «με τη φιλοδοξία να γίνει η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών» είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ. 

   Παράλληλα, ο κ. Ζούλας απέρριψε ισχυρισμούς βουλευτών της αντιπολίτευσης περί “golden boys” στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς τους, εντελώς ψευδείς.  

   «Γράφεται ανεύθυνα περί μισθών «γκόλντεν μπόις» στη δημόσια τηλεόραση, και τα δημοσιεύματα αυτά υιοθετούνται και από μέρος της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές. Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και δεν υπερβαίνουν τα 1500 ευρώ. Οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι ασυγκρίτως χαμηλότεροι του ιδιωτικού τομέα», υπογράμμισε ο κ. Ζούλας. Σημείωσε δε, ότι «με αυτές τις αμοιβές είναι αδύνατον να προσελκύσεις στελέχη ικανότατα και έμπειρα από την ελεύθερη αγορά, που είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ».

   «Ο δικός μου μισθός είναι 1800 ευρώ καθαρά επί 12 μήνες και χωρίς 13ο και 14ο μισθό. Αν πιστεύετε ότι αυτός είναι μισθός “golden boy” τότε είμαστε ή πρόσκοποι, ή θύματα άκρατου λαϊκισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούλας.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, έπλεξε επίσης το εγκώμιο του κ. Γαμπρίτσου – ο οποίος είπε ότι αποχωρεί για καθαρά προσωπικούς λόγους από την ΕΡΤ – τονίζοντας ότι είχαν αγαστή συνεργασία, και πως χωρίς εκείνο, δεν θα είχαν επιτευχθεί όσα σημαντικά και θετικά έγιναν στην ΕΡΤ.

Τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γκαμπρίτσιος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι οι έρευνες δείχνουν ότι το διάστημα 2020-2022 υπάρχει βελτίωση της αποδοχής των Ελλήνων σε ό,τι αφορά την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και την ουδετερότητα της ενημέρωσης από την ΕΡΤ.

«Δεν πήγαμε να αλλάξουμε την ΕΡΤ, αλλά να αλλάξουμε το όραμα της. Δημιουργήσαμε καινούργια πρότυπα για την άσκηση χρηστής διαχείρισης. Προσπαθήσαμε να υπάρχει λογοδοσία, αξιοκρατία και διαφάνεια και χωρίς στεγανά για τους εργαζόμενους. Αυτό που χρειαζόταν, ήταν η εξωστρέφεια, η επικοινωνία και η κουλτούρα», τόνισε ο κ. Γαμπρίτσος.

   Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΡΤ, «αναγκαίο για την μετεξέλιξή της» όπως είπε, και έκανε λόγο για άλματα που έχουν γίνει, ενώ σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες, όλα τα ραδιόφωνα της θα βρίσκονται στη ψηφιακή πλατφόρμα.

   «Ποτέ σε 2,5 χρόνια δεν γίνανε τόσα πολλά για το καλό της ΕΡΤ», σημείωσε.

   «Ξεκινήσαμε με όραμα την ολική επανεκκίνησή της και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες. Η ΕΡΤ έκανε άλμα. Είναι εντυπωσιακή η επιτυχία της.

   Έξι στους δέκα, είναι πολύ, ως αρκετά, ικανοποιημένοι από την εικόνα της ΕΡΤ, και 7 στους 10 δηλώνουν ότι ανταποκρίνεται στο ρόλο της, ενώ 75% δηλώνουν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει, και θα τους ενοχλούσε να κλείσει», επεσήμανε.

   Ο κ. Γαμπρίτσος μίλησε ακόμα για ορθολογικότερη κατανομή των πόρων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι το 2018 είχαν επενδυθεί 30 εκ. ευρώ από τα 43 εκ. του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, στα αθλητικά, τα οποία η νέα διοίκηση τα μείωσε στα 20 εκ. ευρώ ενώ, αντίθετα αύξησε το κονδύλι της μυθοπλασίας, φθάνοντάς το στα 20 εκ. ευρώ.

   «Επί πολλά χρόνια, τα έσοδα της ΕΡΤ ήταν περιορισμένα. Τα 20 εκ. με 30 εκ. ευρώ, πήγαιναν για την εξυπηρέτηση του χρέους. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε τις διαρροές. Σήμερα είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», ανέφερε.

   Απαντώντας σε σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης για υποβάθμιση του ρόλου της ΕΡΤ3, ο κ. Γαμπρίτσος αντέτεινε ότι δεν αποτελεί ξεχωριστό, αλλά ενοποιημένο κομμάτι της ΕΡΤ, με στόχο την ανάδειξη περιφερειακών θεμάτων.

   Για το ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε, ότι 2.050 εργαζόμενοι εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και το ένα τρίτο από τα 65 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, πηγαίνει για τη μισθοδοσία τους.

   «Στόχος είναι η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Εύχομαι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των συνδικαλιστών. Πρέπει η ΕΡΤ να ισορροπήσει», σημείωσε.

   Τόνισε ακόμα, ότι «υπάρχει πρόβλημα προσέλκυσης νέων καταξιωμένων και έμπειρων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα για την στελέχωση της ΕΡΤ, γιατί είναι λίγα τα χρήματα».

   «Ο μέσος όρος ηλικίας του μόνιμου προσωπικού είναι τα 50 χρόνια. Πρέπει να αλλάξει αυτό και να είναι έξω από κομματικές σκοπιμότητες. Η πρότασή μου είναι σιγά-σιγά, να μπορεί και η ΕΡΤ να προσελκύει στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε.

   «Γίνανε πολλά τα τελευταία τρία χρόνια και είναι πλέον αντιληπτό ότι η παρούσα διοίκηση έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχει μπροστά της, και για να σταθεί πρέπει να παραγάγει έργο», κατέληξε ο κ. Γαμπρίτσος. 

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων 

Έντονη κριτική άσκησε από την πλευρά της, η αρμόδια τομεάρχης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, υποστηρίζοντας ότι «τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, απέδειξαν ότι δεν έχουν ηθικούς φραγμούς, αλλά είναι πολιτική τους επιλογή η χειραγώγηση της ενημέρωσης». 

   Όπως είπε, «απογυμνώνεται η ΕΡΤ από το μόνιμο προσωπικό που αντικαθίσταται με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ενώ οι προσλήψεις που γίνονται, είναι με αδιαφανείς διαδικασίες». 

   «Για ποιον πλουραλισμό και αντικειμενικότητα της ενημέρωσης μιλάτε; Δεν υπάρχει μήνας που να μην καταγγέλλονται φαινόμενα λογοκρισίας. Η ΕΡΤ έγινε εργαλείο κομματικής προπαγάνδας. Υπάρχει μονομέρεια στην προβολή των στελεχών της ΝΔ και τείνει να λάβει ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά» ανέφερε η κ. Γκαρά και συνέχισε:  

   «Είναι αστείο να λέει η διοίκηση της ΕΡΤ για αντικειμενικότητα στην ενημέρωση, όταν την έχει μετατρέψει σε μηχανισμό της γαλάζιας προπαγάνδας, χωρίς να σέβεται το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι Έλληνες. Προτεραιότητά σας είναι πώς θα ανταμείψετε με μπόνους τα γαλάζια στελέχη. Την ίδια ώρα που έχει σταματήσει η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και οι μισθοί των εργαζομένων είναι παγωμένοι, εσείς μιλάτε για νέο μισθολόγιο με στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 «Δεν θεωρώ ότι η διοίκηση της ΕΡΤ απέτυχε. Το έργο σας έχει σοβαρές επιτυχημένες πλευρές, δεν έχει αποτύχει. Έχουν γίνει πολύ θετικά βήματα», ήταν το πρώτο σχόλιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη.

 «Η δημόσια τηλεόραση διασώζει τα προσχήματα στο τηλεοπτικό τοπίο. Έχει υψηλό επίπεδο, απάγκιο, για να μπορούν οι τηλεθεατές ευτυχώς, να παρακολουθήσουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα ανάμεσα στα τηλεοπτικά σκουπίδια», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια έκανε ορισμένες παρατηρήσεις, που όπως είπε, έχουν στόχο να κάνουν καλύτερη την ΕΡΤ. Ο κ. Καστανίδης εξέφρασε ενστάσεις ως προς την μεταχείριση των κομμάτων ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, σημειώνοντας ότι δεν είναι αναλογικός ο χρόνος που τους δίνεται.

Σημείωσε επίσης ότι, «ως προς τον τομέα της ουδετερότητας και αντικειμενικότητας, πρέπει να γίνουν ακόμα βήματα, γιατί η δημόσια τηλεόραση είναι δημόσιο αγαθό και τελεί υπό την προστασία του Συντάγματος».

 Ακόμη ο κ. Καστανίδης έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση του ρόλου της ΕΡΤ3, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση, επιλογή υποβάθμισής της.  

ΚΚΕ

   Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντηχάκης, αμφισβήτησε τα στοιχεία των ερευνών ως προς την αντικειμενικότητα της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν συνεχώς και αποδεικνύουν το αντίθετο. 

«Η ΕΡΤ παραμένει υποχείριο της κυβέρνησης, δεν ανήκει στο λαό και μην λέτε ότι είναι ακομμάτιστη, γιατί γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Δεν είναι θέμα δημοσκοπήσεων η αντικειμενικότητα. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα – και αυτά απορρέουν από τα στοιχεία του ΕΣΡ και είναι αποκαλυπτικά: Η προβολή του ΚΚΕ από την ΕΡΤ, υπολείπεται από αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα.

Τα στοιχεία του ΕΣΡ αποτυπώνουν μια συστηματική και μόνιμη παραβίαση της αντικειμενικής προβολής των κομμάτων ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη», υποστήριξε ο κ. Συντηχάκης και κατέληξε:

 «Η ΕΡΤ είναι όχημα για να αναπαράγεται η κυβερνητική προπαγάνδα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δημιουργείται ένας ασφυκτικός μηχανισμός χειραγώγησης. Όσο υπεύθυνη είναι η ΝΔ για τη σημερινή κατάσταση, άλλο τόσο υπεύθυνες είναι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έκαναν τα ίδια πράγματα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

 Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, αναγνώρισε ότι «μέσα στο θλιβερό τηλεοπτικό τοπίο που υπάρχει, η ΕΡΤ έχει κάνει προσπάθειες και έχει βελτιωθεί με τη νέα διοίκηση».

 Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν είναι δημόσια τηλεόραση αλλά κρατική και ελέγχεται πρωτίστως από την κυβέρνηση» ενώ εξέφρασε ενστάσεις ως προς την πολιτική πολυφωνία και τον πλουραλισμό, αντιτείνοντας ότι δεν ακούγονται όλες οι φωνές, και πως το κόμμα του δεν έχει την προβολή που του αναλογεί βάσει της κοινοβουλευτικής του δύναμης.

ΜΕΡΑ25

 Η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, ανέφερε ότι «όντως η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης βελτιώθηκε σημαντικά», ωστόσο «εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά και σοβαρά προβλήματα». Όπως είπε, η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ένα σοβαρό θέμα και πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.

 «Η ΕΡΤ είναι υποχείριο, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των συμφερόντων της. Η δημόσια τηλεόραση λειτουργεί με σημειώματα λογοκρισίας. Η ισοτιμία και η αναλογική προβολή των κομμάτων, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για την ΕΡΤ», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σακοράφα.

Τι είπαν βουλευτές

«Πετύχατε πολλά, χρειάζονται ακόμα περισσότερα», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης. «Είναι σαφές ότι τα τρία τελευταία χρόνια, με την νέα διοίκηση, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Η ΕΡΤ δεν είναι κρατική, είναι δημόσια», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος. «Είναι ντροπή ο διευθύνων σύμβουλος να παίρνει μισθό 1500 ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο αυτό. Με αυτούς τους μισθούς, η ΕΡΤ δεν μπορεί να προσελκύσει στελέχη έμπειρα και αξιόλογες προσωπικότητες από τον ιδιωτικό τομέα», είπε.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, υποστήριξε ότι «έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα στο τομέα της μυθοπλασίας, όμως η ΕΡΤ καλείται να ξεπεράσει τον πήχη απέναντι στον κακό της εαυτό της και όχι απέναντι στα τηλεοπτικά σκουπίδια». Επέμεινε δε, ότι «δεν υπάρχει πλουραλισμός και αντικειμενική ενημέρωση, αλλά περιστατικά λογοκρισίας στην ΕΡΤ», ενώ έδωσε έμφαση στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΡΤ3 ως τρίτος περιφερειακός πυλώνας ενημέρωσης. 

Έντονα επικριτικός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κάνοντας λόγο για «μονόχνοτα και μονόπλευρα δελτία ειδήσεων».

 Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για “fake news” και ότι «ψεύδονται ασύστολα» και πρόσθεσε ότι «θέλετε δεν θέλετε, η ΕΡΤ επί Γαμπρίτσιου και Ζούλα έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των Ελλήνων πολιτών».

Αντιπαράθεση Ζούλα – Γκαρά με αφορμή πληροφορίες περί διαγραφής του από το σωματείο των δημοσιογράφων 
 
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ζούλα στα όσα ανέφερε η κ. Γκαρά περί διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ, χαρακτηρίζοντας αστεία την παραπομπή του, ενώ έκανε λόγο για ατόπημα του συνδικαλιστικού οργάνου.

«Είναι παράδοξο να ενημερώνει τη Βουλή ο κ. Ζούλας που έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ για διαστρέβλωση και αλλοίωση πραγματικών περιστατικών, με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ που εμφανιζόταν ψευδώς να μεταδίδει από τη Μόσχα ενώ βρισκόταν στην Κυψέλη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γκαρά.

«Εγώ δεν έχω ενημερωθεί, ούτε γραπτά, ούτε προφορικά από την ΕΣΗΕΑ. Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Αυτό είναι μεγάλο ατόπημα για συνδικαλιστικό όργανο. Όλο αυτό αποδεικνύει τις σκοπιμότητες που υπάρχουν να πληγεί το κύρος της ΕΡΤ. Δεν έχω ενημερωθεί για αυτή την ποινή. Αν υπάρχει διαρροή, κάποιοι θα κριθούν. Είμαι μη εκτελεστικός πρόεδρος, άρα δεν έχω οποιαδήποτε αρμοδιότητα για την ενημέρωση. Είναι αστεία η δική μου παραπομπή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούλας.

 «’Αρα έκανε ατόπημα λέτε η ΕΣΗΕΑ;» παρενέβη η κ. Γκαράμ με τον κ Ζούλα να απαντάει λέγοντας ότι:

«Η ουσία είναι ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, κ. Πατσούκας, δεν είπε ψέματα, δεν διαστρέβλωσε κάτι σε ό,τι αφορούσε την ενημέρωση. Για κάποιους αντικειμενικούς λόγους δεν βρισκόταν στη Μόσχα. Η ΕΡΤ ήταν το πρώτο κανάλι που έστειλε ανταποκριτή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Και είναι το μοναδικό που έστειλε μέχρι σήμερα 10 ανταποκριτές της σε εμπόλεμη περιοχή. Είναι φαιδρό αυτό, γιατί ακόμα και αν βρισκόταν στη Μόσχα, η ΕΡΤ έπρεπε να κάνει ό,τι κάνανε τα μεγάλα, ξένα, διεθνή κανάλια, που απέσυραν τους δημοσιογράφους τους όταν ο Πούτιν απείλησε ότι θα τους στέλνει στη φυλακή όσους λένε ψέματα». 

«Είναι ήσσονος σημασίας ότι πέρασαν λίγα ‘σούπερ’ από κάτω. Και το ότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ ο ανταποκριτής, δεν του στερεί την αξιοπιστία του. Η αξιοπιστία του δημοσιογράφου δεν κρίνεται από τη συμμετοχή του ή όχι στην ΕΣΗΕΑ. Σε όλους είναι γνωστό στην ΕΡΤ, ακόμα και στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι η ενημέρωση του κ. Πατσούκα ήταν αντικειμενική και ποτέ δεν μετέδωσε καμία εσφαλμένη πληροφορία. Ένα σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο αυτό θα ήλεγχε», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

Τέλος, ο κ. Ζούλας ανέφερε ότι δεν μπορεί οι δημοσιογράφοι να αξιοποιούν τα μικρόφωνα της ΕΡΤ για να γίνουν πολιτευτές και πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί ήδη από τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης να το δηλώσουν αν έχουν πρόθεση να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ρεπορτάζ Ν.Θ.)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.