Οι απειλές και τα χαμόγελα του Ακάρ και το άδειασμα του από τον Ερντογάν, συνέχισε με νέες απειλές κατά της χώρας μας και προσωπικές αιχμές κατά Μητσοτάκη.

Αντιφατικά μηνύματα όπως προκύπτει και από τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις, εκπέμπονται απο τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χολουσί Ακάρ, που την μια μέρα απειλεί την χώρα μας και την αλλη εμφανίζεται διαλλακτικός και ιδιαίτερα θερμός και χαμογελαστός στην χειραψία του με τον Ελληνα υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και να μιλάει για διάλογο, ενώ ο Ερντογαν βρίσκεται σε αλλο μήκος κύματος με απειλές κατά της Ελλάδας και αιχμές κατά Μητσοτάκη

Σήμερα λίγο μετά την προσευχή της Παρασκευής τον άδειασε μεγαλοπρεπώς και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που κράτησε για μια ακόμη φορά σκληρή στάση έναντι της χώρας μας, με σοβαρές αιχμές κατα Μητσοτάκη λέγοντας οτι “δεν πρόκειται να ξανασυναντηθεί μαζι του” και ουσιαστικά προανήγγειλε την κατάργηση του Ανώτατου Συμβουλίου συνεργασίας υψηλού επιπέδου, που έχει συσταθεί για το διάλογο μεταξύ των δυο χωρών σε ανώτατο επίπεδο ( υπουργών και πρωθυπουργών) και αλλων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα η δήλωση Ερντογάν έχει ως εξης: “Εγώ εξέφρασα τις αντιδράσεις μου. Είπαμε ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους αν δεν είναι μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός και ότι έχουμε τελειώσει τις συνεδριάσεις του συμβουλίου στρατηγικής υψηλού επιπέδου. Δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση που προβλεπόταν για φέτος με την Ελλάδα” τόνισε ο Ερντογάν. “Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρο και πιο ανοιχτό μήνυμα από αυτό. Ας φροντίσει η Ελλάδα τον εαυτό της από εδώ και πέρα” κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.