Καλός γενικά ο καιρός του Σαββατοκύριακου, αλλά άστατος και βροχερός σε μερικές περιοχές

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

   Όμως, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

   Οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο και τους 33-34 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο, τους 36-38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη και τους 33-35 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

   Ο καιρός της Κυριακής

   Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή αναμένονται τοπικά φαινόμενα σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Ανάλογα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα κεντρικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και στο Βόρειο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών και νότιων ηπειρωτικών, του Ιονίου και της Κρήτης θα είναι σχετικά αυξημένες.

   Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 32, στη Θεσσαλία από 24 έως 38, στην Ήπειρο από 17 έως 34, στην Στερεά Ελλάδα από 21 έως 37, στην Πελοπόννησο από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 21 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

   Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες οι άνεμοι το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

   Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

   Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις από το πρωί, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΠΔΡ)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.