Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν οι σοροί του πληρώματος του Αντόνοφ – Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ, το οποίο κατέπεσε χθες στις 11 το βράδυ ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Τα 8 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος ήταν ουκρανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή ήδη έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των σορών στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης συμμετείχε ειδικευμένο προσωπικό του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών συνέδραμαν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης

Νωρίτερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε χθες το αεροσκάφος Αντόνοφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ι.Κ.)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.