Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022, με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι εφέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη.

Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι εφέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.