ΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ

Το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το βιβλίο του κ. Νικολάου Κουφού με τίτλο «Ελιά και Λάδι: Ιστορία – Λαογραφία και Συμβολισμός», των Εκδόσεων iWrite, ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται σε ένα δένδρο και έναν καρπό ταυτισμένο με την Λακωνία και τους Λάκωνες όπως σημειώνει σε ανάρτηση της στο FB το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νάγια Λεων Γρηγοράκου, η οποία ήταν μεταξύ εκείνων που παρουσίασαν το βιβλίο.

Στη παρέμβαση της αφού αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και την χρησιμότητα του βιβλίου, τόνισε ακόμη μεταξύ άλλων οτι, ο αγροτικός κόσμος σφυροκοπείται ανελέητα από τη δραματική αύξηση γενικότερα των τιμών και του κόστους παραγωγής καθώς και ότι χρειάζονται γενναίες πολιτικές για να κρατηθεί ζωντανός ο πρωτογενής τομέας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, έχει από νωρίς καταθέσει ένα σύγχρονο Εθνικό Σχέδιο για τον αγροτικό τομέα και παρουσιάζοντες τις βασικές προτάσεις του για τον Αγροτικό Τομέα. Συγκεκριμμενα η Νάγια Γρηγοράκου επισήμανε ότι:

🔸Η ελιά και το λάδι αποτελούν αφετηρία και προορισμό για τον τόπο και την κοινωνία και υπάρχουν περιθώρια για διαρθρωτικές αλλαγές τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και στην προώθηση του ελαιολάδου και της ελιάς στην ελληνική αγορά και, φυσικά, στις αγορές του εξωτερικού.

🔸Ο αγροτικός κόσμος σφυροκοπείται ανελέητα από τη δραματική αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των σπόρων, των λιπασμάτων και των φαρμάκων με αποτέλεσμα το αυξημένο κόστος παραγωγής να οδηγεί τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες σε αδιέξοδο.

💪 Χρειάζονται γενναίες πολιτικές για να κρατήσουμε ζωντανό τον πρωτογενή μας τομέα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από πολύ νωρίς έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων για την άμεση ανακούφιση του κλάδου, ένα σύγχρονο Εθνικό Σχέδιο για τον αγροτικό τομέα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

✅ Επιδότηση του κόστους των εφοδίων

✅Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

✅Επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων-Χρηματοδότηση αγροτών και γεωργικών επιχειρήσεων για εγκατάσταση Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.