ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-08-22 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 3/8/22

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πρόσκαιρους όμβρους.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 02-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν στα βορειοανατολικά και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, όπου στα ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικα 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ 04-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικα 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.