Ρεκόρ τον Ιούνιο με περισσότερες από 3,4 εκατομμύρια αφίξεις ταξιδιωτών στα αεροδρόμια της χώρας

Σε 3.481.000 ανήλθαν τον Ιούνιο οι αφίξεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στα αεροδρόμια της Fraport, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη. Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις φέτος τον Ιούνιο καταγράφουν πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα (1.198.000 αφίξεις), ενώ είναι οριακά αυξημένες και συγκριτικά με τον Ιούνιο του «ανέφελου» 2019 (3.477.900 αφίξεις). Επίσης ο υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε ότι :

“Παρά τις πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, η εικόνα από τουριστικές ροές και τα ταξιδιωτικά έσοδα κρίνεται πολύ ικανοποιητική, γεγονός που εδράζεται στο σχεδιασμό που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού με πρωταρχικούς στόχους την επιμήκυνση της περιόδου αλλά και την προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα ποσά στις διακοπές τους, έτσι ώστε ενισχυθεί η εθνική οικονομία και να έρχεται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα «ζεστό χρήμα» στη μέση ελληνική οικογένεια.

«Αυτό το οποίο συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό το χειμώνα – τόνισε- είναι ότι θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να φέρουμε και πιο υψηλού εισοδήματος ταξιδιώτες. Ζούμε σε μια παγκόσμια κρίση και θα συνεχίσω να το λέω γιατί κάποιοι θεωρούν ότι αυτό το οποίο γίνεται φέτος είναι business as usual. Δεν είναι καθόλου έτσι, είναι προϊόν πολύ σκληρής δουλειάς, πολύ σημαντικής στρατηγικής και συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την τουριστική ανάπτυξη που συντελείται φέτος σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και στην αντικατάσταση των Ρώσων και Ουκρανών από άλλους ταξιδιώτες των Βαλκανίων που επιτεύχθηκε με στοχευμένη στρατηγική και σχετικές συμφωνίες οι οποίες συνάφθηκαν τους περασμένους μήνες με μεγάλους tour operators και πολιτικούς παράγοντες των Βαλκανίων (1ος προορισμός η Ελλάδα στους Σέρβους αλλά και στους Ρουμάνους στον οδικό τουρισμό) καθώς και με τη μεγάλη ώθηση που έχει δοθεί στην κρουαζιέρα (280% αύξηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης).

«Χαιρόμαστε πολύ που το βλέπουμε αυτό, βέβαια είδατε και τις δηλώσεις που έκανα χθες με τη Λίνα Μενδώνη από την Ακρόπολη την οποία επισκέπτονται καθημερινά 16.000 τουρίστες. Το απόλυτο come back αυτή την περίοδο γίνεται στην Αθήνα και στην Αττική» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ειδικότερα, σχετικά με τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο ένας στόχος, να ξεκινήσει νωρίτερα η φετινή σεζόν, επιτεύχθηκε και τώρα ο επόμενος είναι η προσέλευση ταξιδιωτών να επεκταθεί μέχρι και τις αρχές χειμώνα.

«Έχω πολύ υψηλού επιπέδου συνεργασία με τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Οικονομικών, με το ΓΛΚ, με τους ανθρώπους αυτούς που έχουν στα χέρια τους την ελληνική οικονομία και ευελπιστούμε ότι η φετινή σεζόν θα τελειώσει το Δεκέμβριο του 2022 και γι΄ αυτό ετοιμάζουμε πολλαπλές εκπλήξεις και ευκαιρίες στην Ελλάδα για τους φίλους μας τους βορειοευρωπαίους. Κι όταν λέω για τους βορειοευρωπαίους δεν εννοώ μόνο τους Γερμανούς. Εννοώ και τους Νορβηγούς, τους Σουηδούς, τους Φιλανδούς, τους Αυστριακούς, όλες τις σκανδιναβικές χώρες, τους Γάλλους ενδεχομένως.

Υπάρχει η τρίτη και η τέταρτη ηλικία, υπάρχουν συνταξιούχοι. Με δεδομένο ότι η ενεργειακή κρίση, δυστυχώς είναι εδώ, και το κλίμα στη Βόρεια Ευρώπη είναι από τις αρχές Σεπτεμβρίου σκληρό, ψυχρό και υπάρχει τεράστια ανάγκη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ναι, πράγματι θεωρούμε με βάση τη στρατηγική μας ότι συμφέρει πολύ περισσότερο τους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να είναι στην Ελλάδα το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο και το Γενάρη από ότι να είναι στις χώρες τους» υπογράμμισε.

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιβεβαίωσε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή της ΕΡΤ και ο πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Κέρκυρας, Σπύρος Χαλικιόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι φετινή σεζόν ξεπερνά κάθε προσδοκία, δείχνοντας από πολύ νωρίς τη δυναμική της με τις πρώτες πτήσεις από τον Μάρτιο, και με πληρότητες αυτή την περίοδο που ξεπερνούν το 95%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.