Επαναλειτουργεί εκσυγχρονισμένο το εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στο Λουτράκι

Το φυσικό μεταλλικό νερό του Λουτρακίου είναι μόνο η αρχή της στρατηγικής συνεργασίας της PepsiCo Hellas με τη N.U. AQUΑ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Μπαμπάκος (κύριος μέτοχος N.U. AQUA) και γνωστοποιεί ότι, στο εγγύς μέλλον, σχεδιάζεται η δημιουργία και το λανσάρισμα νέων προϊόντων.

Μετά από εννέα χρόνια πλήρους αδράνειας, οι μηχανές του εργοστασίου επαναλειτουργούν και όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαμπάκος «τοποθετούμε το Λουτράκι στον παγκόσμιο επιχειρηματικό και τουριστικό χάρτη ως έναν προορισμό παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων.

Επίσης, μέσα από οργανωμένες ενέργειες θα στηρίξουμε δράσεις του δήμου Λουτρακίου που έχουν πολιτιστικό, αθλητικό τουριστικό, αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Τέλος, στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και άλλους επενδυτές στην περιοχή…».

Η ζήτηση για το ”eonio Loutraki”, όπως σχολιάζει ο ίδιος, «αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς» ενώ γενικότερα για την επένδυση αναφέρει ότι το εργοστάσιο μεταμορφώνεται σε μια έξυπνη και πράσινη υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού.

Έχουν ήδη επενδυθεί κεφάλαια 10 εκ. ευρώ για την πρώτη φάση του έργου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση, με επενδύσεις 29 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού και αναψυκτικών.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο στο Λουτράκι ήταν πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης – που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907, συνδέοντας άρρηκτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την τοπική κοινωνία.

Τη σημασία της επένδυσης για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Κορινθίας, επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.

Με αφορμή την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Pepsico-ΗΒΗ στο Λουτράκι ο κ. Δήμας δήλωσε: «Πρόκειται για άλλη μια σημαντική επένδυση που πραγματοποιείται στην Κορινθία. Η δική μου γενιά μεγάλωσε πίνοντας νερό Λουτρακίου. Τα τελευταία χρόνια όμως, το νερό Λουτρακίου, από την Pepsico – ΗΒΗ δεν κυκλοφορούσε στην αγορά. Για την ακρίβεια, μία από τις πρώτες συναντήσεις που είχα κάνει πριν από χρόνια, ως βουλευτής Κορινθίας, ήταν με τον Σύλλογο Εργαζομένων του εργοστασίου της Pepsico-ΗΒΗ στο Λουτράκι. Το θέμα τότε ήταν το κλείσιμο του εργοστασίου, μία πραγματικά θλιβερή ιστορία. Σήμερα μετά από χρόνια η Nu Aqua και η PepsiCo επαναλειτουργούν το εργοστάσιο, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Κορινθίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.