ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: Προσωπικές & αμετάθετες οι ευθύνες του Πρωθυπουργού-Να πει δημόσια ο Πρωθυπουργός τον λόγο της παρακολούθησής μου

«Είναι πασιφανές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιο τους όμως απέτυχε παταγωδώς» τόνισε σήμερα για την υπόθεση παράνομων παρακολουθήσεων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Είναι αδιανόητο το συναίσθημα να αγωνίζομαι οκτώ χρόνια στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα εθνικά μας συμφέροντα και η κυβέρνηση της χώρας μας να μου έχει στήνει μια τέτοια πλεκτάνη. Ένιωσα προδομένος ως Έλληνας πολίτης πάνω απ΄ όλα. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το Predator αλλά και η αντισυνταγματική παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ, δεν είναι μόνο ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Για αυτό επιμένω και θα επιμένουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά στη θεσμική αντιμετώπιση όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό όφελος. Με ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός να μάθει την απόλυτη αλήθεια». Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Προσωπικές & αμετάθετες οι ευθύνες του Πρωθυπουργού

«Ο δήθεν υπέρμαχος της αξιοκρατίας και της αριστείας, που άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει σε αυτήν την πολύ κρίσιμη θέση για τα εθνικά μας συμφέροντα, τον εκλεκτό του. Ένα πρόσωπο που δεν πληρούσε κανένα από τα τυπικά προσόντα. Όρισε, επίσης, «αντ’ αυτού» και τον ανιψιό του. Οι παραιτήσεις αυτών των δύο προσώπων σε διάστημα λίγων ωρών δε μπορούν να κρύψουν τις προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες του Πρωθυπουργού».

Να πει δημόσια ο Πρωθυπουργός τον λόγο της παρακολούθησής μου

«Για ποιο λόγο τελικά κ. Μητσοτάκη ως Ευρωβουλευτής και Υποψήφιος Πρόεδρος ήμουν υπό παρακολούθηση; Είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια οι πρωτοβουλίες μου εκείνης της περιόδου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ή η δημιουργία του rescEU και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που έσωσε πέρσι το καλοκαίρι την Εύβοια από ολοκληρωτική καταστροφή; Πως θα αποτρέπατε μία νόμιμη ενέργεια όπως είπατε; Θα παραβιάζατε το νόμο και θα θέτατε την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο;».

Για κατασκοπευτικό λογισμικό Predator

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει επανειλημμένως ότι οι Ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν το Predator. Αλλά είναι τυχαία η ταυτόχρονη χρήση ΕΥΠ και Predator εντός ολίγων ημερών; Όμως ακόμα και αν πιστέψουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι πράγματι δεν το έχετε, μετά από αυτά τα κρούσματα δεν θα έπρεπε να έχουμε μάθει ποιοι το διαθέτουν παίζοντας παιχνίδια και δημιουργώντας συνθήκες εκβιασμών δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων; Αυτός είναι ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών, αν θέλουν πραγματικά να παίξουν το ρόλο τους για να θωρακίσουν την ελληνική Δημοκρατία. Για αυτό τις πληρώνουμε».

Εξεταστική Επιτροπή

«Η ΝΔ προτείνει να ξεκινήσει η εξεταστική επιτροπή από το 2012. Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή μίλησε για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεων με τεκμηριωμένα στοιχεία,όπως είναι η δική μας υπόθεση που αφορά την κυβέρνηση της εποχής της ΝΔ ή του ΚΚΕ που αφορά και την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εμείς θέλουμε μία εξεταστική επιτροπή που θα ελέγξει τεκμηριωμένες υποθέσεις όχι μια εξεταστική επιτροπή που μέσα από τη χρονική επέκταση να μη βρεθεί τίποτα και να χαθούν όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα σε μία προσπάθεια συγκάλυψης».

Προτάσεις ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Προτείνουμε μια σειρά από πραγματικές νομοθετικές τομές, που θα θωρακίσουν το Κράτος Δικαίου και θα βάλουν τέλος στις σκοτεινές πρακτικές του τελευταίου διαστήματος (…). Ακόμα και άνθρωποι που έχουν διατελέσει διοικητές της ΕΥΠ βλέπουν το μέγεθος του προβλήματος. Προτείνουμε:

-Να καταργηθεί η διάταξη περί υπαγωγής της ΕΥΠ στον Πρωθυπουργό

-Να ενδυναμωθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΥΠ

-Να καταστεί ουσιαστικός & αποτελεσματικός ο ελεγκτικός ρόλος της ΑΔΑΕ

Να τροποποιηθεί το σημερινό απαράδεκτο νομοθετικό καθεστώς».

Όμοιες οι πρακτικές Μητσοτάκη με αυτές των κκ. Τσίπρα- Καμμένου

«Η ΝΔ ακολουθεί τις ίδιες τακτικές που είδαμε από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Αυτές οι ραγδαίες αποκαλύψεις δεν με φέρνουν πιο κοντά στον κ. Τσίπρα, όπως θέλετε να διαφημίζετε κ. Μητσοτάκη. Ακριβώς το αντίθετο. Αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές με αυτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Τι θυμίζουν οι «Τραμπικές» επιθέσεις σε δημοσιογράφους και μέσα, μέχρι και έκδοση πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων εκδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (…). Ποιο φιλελεύθερο κόμμα θα συνεργαζόταν με τα σταγονίδια της ακροδεξιάς για να επιτεθεί στη Δημοκρατική παράταξη;».

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η Βουλή πρέπει επιτέλους να ενημερωθεί θεσμικά

Είναι επιτακτική ανάγκη να διαλυθεί θεσμικά κάθε καλλιεργούμενη συσκότιση για τις παράνομες παρακολουθήσεις που πλήττουν σοβαρά την Δημοκρατία μας, με την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πριν την Ολομέλεια. Κι αυτό γιατί χθες στην ακρόαση του νυν διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη ανέκυψε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα καθώς απ’ ό,τι φαίνεται από μια τοποθέτηση του ίδιου, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα, να παρακολουθούνται δημόσια πρόσωπα! Η Ολομέλεια λοιπόν, δεν μπορεί να συνεδριάζει και να συζητά επί ανυπόστατων φημών, πρέπει επιτέλους η Βουλή να ενημερωθεί θεσμικά. Γι΄αυτό, με αίσθηση εθνικού καθήκοντος και θεσμικής ευθύνης, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν και να πάρουν θέση. Δεδομένου ότι με βάση το Σύνταγμα, μόνο ο λόγος εθνικής ασφάλειας μπορεί να δικαιολογήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης που έθεσε την ΕΥΠ υπό την αρμοδιότητά του, πρέπει να απαντήσουν στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο αποφασίστηκε η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και τι συμβαίνει με το κακόβουλο λογισμικό Predator στην χώρα μας. Το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι βαθιά δημοκρατικό καθώς αγγίζει τον πυρήνα της δημοκρατικής μας λειτουργίας.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ -ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.