ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Στη σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή όπου και θα συζητηθεί το θέμα των παρακολουθήσεων στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και διεξάγεται μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα «τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων».

Η σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται παρά το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει να προηγηθεί ενημέρωση τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου, τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

Το αίτημα αυτό ετέθη μετ’ επιτάσεως και μετά την ακρόαση του νέου διοικητή του ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο πλαίσιο διατύπωσης γνώμης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του, κατά την οποία ο κ. Δεμίρης φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι «ουδείς εξαιρείται a priori», από παρακολουθήσεις. Είχε προηγηθεί και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζουν για άλλες παρακολουθήσεις.

Στο κλίμα αυτό, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται σήμερα να καλέσουν τον πρωθυπουργό να δηλώσει για ποιο λόγο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη και ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα έχουν πιθανώς γίνει στόχοι παρακολούθησης.

Η σημερινή συζήτηση είναι ένα μόνο βήμα στον οδικό χάρτη της έρευνας που θα εξελιχθεί στο πλαίσιο των προβλεπομένων από τον Κανονισμό διαδικασιών, για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Το επόμενο βήμα θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, όταν στην κρίση της ολομέλειας θα τεθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής και ενώ εκκρεμεί και απόφαση της Επιτροπής Θεσμών για το πότε και το πώς θα κινηθεί και εκείνη από τη δική της πλευρά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι επίθεση σε πρωθυπουργό και κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες Πέμπτη (25/8) μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης που ζήτησε και την εξεταστική, θέμα που αφορά αφού το τηλέφωνο του είχε γίνει στόχος παρακολούθησης. Επίσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει σήμερα στη Βουλή ποιος ήταν ο λόγος που τον καθιστούσε εθνικό κίνδυνο κι αυτό έληξε με την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΕRTNEWS

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.