ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ Μ΄ ΟΣΟΥΣ ΧΑΛΚΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ -ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ -ΤΟΝΙΣΕ- ΓΙΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή και όσα αναγράφονται στον Τύπο έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν αποσπάσματα- της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

“Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”. Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφάλαια» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι. Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Επίσης ο Γιάννης Ρουμπάτης σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά την καταστροφή των φακέλλων παρακολούθησης φέρεται να είπε πως κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης «αν δεν είχε ρητή εντολή» και εκτίμησε πως ακόμη και αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη, οι γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων «πρέπει να υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται ότι στη δική του κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή, ο διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά-Βενιζέλου Θ. Δραβίλας ουσιαστικά έσπασε το απόρρητο όταν υποβλήθηκαν ερωτήματα για τυχόν παρακολούθηση Πιτσιόρλα-Σαγιά, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι η επίκληση στο απόρρητο γίνεται α λα καρτ από τη ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.