Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple! ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ Ή ΣΤΟ TABLET

Μια μεγάλη επιτυχία! Τo “The Birds”, η νέα διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, που μεταφέρει τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο κινητό ή το tablet σου, κατέκτησε την κορυφή των Ελληνικών charts στο App Store της Apple, μόλις μέσα σε 2 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωσή του.

Η εφαρμογή είναι το πρώτο έργο της νέας ελληνικής start-up Birigogo (www.birigogo.gr) που έχει αναλάβει να δημιουργήσει διαδραστικές εφαρμογές για κινητά και tablet που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, με περιεχόμενο τα αρχαία ελληνικά δράματα -κωμωδίες και τραγωδίες- από το θησαυρό της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ένα εγχείρημα που φέρνει σε επαφή τους νέους χρήστες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας, με το λόγο, τα διακυβεύματα, την ηθική και τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας, με την υποστήριξη του Θεάτρου Τέχνης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet μέσα από το site του www.birigogo.gr ή απευθείας από τα stores: -για iOS http://www.apple.co/3BXnfE1- για Android http://www.bit.ly/3S3J4Yd

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη

Το αριστούργημα του Αριστοφάνη σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι. Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Αφήγηση Διαμαντής Καραναστάσης- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ Φίλιππος Φωτιάδης -Μουσική Σύνθεση – Ηχητικός Σχεδιασμός Σταύρος Γασπαράτος

Στόχος στο birigogo.gr είναι:

-Η γνωριμία των παιδιών με τους Αρχαίους Έλληνες ποιητές.

-Η εξοικείωση των παιδιών με τη Μυθολογία και την Ελληνική Ιστορία, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και απλών διαδράσεων.

-Η μύηση των παιδιών μέσω της τεχνολογίας, στα διακυβεύματα, την ηθική, τους μύθους, τη γλώσσα και τις αξίες που διαπραγματεύονται, καταγράφουν και διαχειρίζονται δημιουργικά στο έργο τους οι αρχαίοι ποιητές.

-Η διαδραστική, ευχάριστη και δημιουργική προσέγγιση των μύθων και των κειμένων που διαμόρφωσαν την παγκόσμια δραματουργία και αποτελούν τη βάση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αναλυτική ενημέρωση για τις νέες εφαρμογές που δημιουργούνται και μπορείς να κατεβάσεις στο birigogo.gr

Ο άνθρωπος πίσω από το birigogo.gr

Η σύλληψη και η δημιουργία των εφαρμογών ανήκει στον Διαμαντή Καραναστάση (www.diamantiskaranastasis.com & www.dacos.gr) που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και όλη την παραγωγή και υλοποίηση των νέων πρωτότυπων διαδραστικών εφαρμογών και εκφωνεί και την ελληνική αφήγηση των κειμένων. Πρόκειται για μια ιδέα της οποίας η υλοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας.

O Διαμαντής Καραναστάσης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1998. Έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η φωνή του έχει επενδύσει πάνω από 7500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και επιλεγμένες ταινίες παιδικών animation studio movies (Μαδαγασκάρη fransice, Ice Age francise, Star Wars Clone Wars κ.α.). Με το ιδιόκτητο post-production studio DACOS, έχει αναλάβει εκατοντάδες οπτικοακουστικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία ΑΙΜΑ (παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία – μοντάζ – post production), μια ταινία με σημαντικές διακρίσεις.

To Δεκέμβρη του 2020 πραγματοποίησε τη σκηνοθεσία, την κινηματογράφηση αλλά και όλο το post production, για το έργο «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» (Ανδρέα Φλουράκη) στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Απρίλιο του 2021 ολοκλήρωσε τη μεσαίου μήκους ταινία του “11 μ.μ.”, με πρωταγωνιστές την Αθήνα, τους άδειους δρόμους της και τους κλειστούς χώρους πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας.

Τον Μάιο του 2022 σκηνοθέτησε και κινηματογράφησε του έργο «Freddy». Το πρωτότυπο αυτό web-theater γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Το 2022 ανακοινώνει τη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ που μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι, έχοντας μαζί του ως βασικούς καλλιτεχνικές συντελεστές τον διεθνή βραβευμένο μουσικό, συνθέτη και sound artist Σταύρο Γασπαράτο και τον Αρχιτέκτονα – Ζωγράφο – Εικονογράφο Φίλιππο Φωτιάδη.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Βραβείο Επιτροπής, SPECIAL JURY PRIZE-WORLD CINEMA DRAMATIC (Διαμαντής Καραναστάσης), AMSTERDAM FILM FESTIVAL 2012 (Ολλανδία)

Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Σταύρος Γασπαράτος), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.

Υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Βολιώτη), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.

Βραβείο BEST CONCEPT FOR FICTION FILM (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Λονδίνο)

Βραβείο BEST ACTRESS (Βίκυ Βολιώτη), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013

Βραβείο BEST SCREENPLAY (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013

Βραβείο SPECIAL FESTIVAL MENTION (Διαμαντής Καραναστάσης), NOIDA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Ινδία)

Βραβείο HONORABLE MENTION (Διαμαντής Καραναστάσης), INDIE GATHERING INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)

Βραβείο GOLD AWARD (Διαμαντής Καραναστάσης) INTERNATIONAL MOVIE AWARDS (Ινδονησία)

Βραβείο AWARD OF RECOGNITION – Feature Film (Διαμαντής Καραναστάσης), THE indieFEST (Aug 2018, La Jolla, USA)

Υποψηφιότητες, Best Foreign Language Feature Film / Best Original Score / Best Original Screenplay of a Foreign Language Film / Best Editing of a Foreign Language Film, International Filmmaker Festival of World Cinema LONDON 2016 (Ηνωμένο Βασίλειο)

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Επίσημη συμμετοχή, GIJON INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 (Ισπανία)

Επίσημη συμμετοχή, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2012

Επίσημη συμμετοχή, SAN FRANCISCO GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Η.Π.Α.)

Επίσημη συμμετοχή, VUKOVAR FILM FESTIVAL 2013 (Κροατία)

Επίσημη συμμετοχή, COLUMBIA GORGE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.