ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ : ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ 8 ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ

Σε 80 ανέρχονται μέχρι στιγμή, οι διασωθέντες αφού ιστιοφόρο με 95 μετανάστες βυθίστηκε έπειτα από πρόσκρουση σε βραχώδη, απόκρημνη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων, όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι, έντασης 8 μποφόρ με ριπές ανέμου 10 μποφόρ, ενώ στην Λέσβο τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν 9 άνθρωποι, ενώ 3 έχουν εγκλωβιστεί σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή. Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στη ξηρά. Συγκεκριμένα:

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Κάποιος από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, γύρω στις 9 το βράδυ ειδοποίησε το Λιμενικό μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 επιβαίνοντες. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά από την ειδοποίηση, το σκάφος συγκρούστηκε στα βράχια και διαλύθηκε.
Στην περιοχή Διακόφτι έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.
Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν σπεύσει ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης επιχειρεί μια Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών, ένα ΚΕΑ (Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών) του Λιμενικού καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής.

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Στην περιοχή Προβοσκίδα της Λέσβου του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η επιχείρηση διεξάγεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ. Στην περιοχή σπεύδουν Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.