ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Το τρίπτυχο Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή είναι το πλαίσιο προσανατολισμού και δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το επόμενο διάστημα για να στηρίξουμε τη κοινωνία

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με την απλή αναλογική έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι “η διατροφή, η θέρμανση, η επιβίωση με Μητσοτάκη έχουν γίνει εφιάλτης και υπογράμμισε «κανένας μόνος του τον δύσκολο χειμώνα έρχεται»..

«Το πρώτο, το κύριο, το αποφασιστικό, η αρχή για μια άλλη πορεία της χώρας, είναι να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα με αυτό το καθεστώς. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς Μητσοτάκη, πριν το καθεστώς Μητσοτάκη οδηγήσει σε νέες τραγωδίες» τόνισε και υπογράμμισε ότι «θα πορευτούμε αποφασισμένοι να φέρουμε ξανά τη δικαιοσύνη και μία δημοκρατική αναγέννηση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας» και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα της κρίσης».

Ο Μητσοτάκης πολλαπλασιάζει τις επιπτώσεις των κρίσεων

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες, περίπλοκες, και επικίνδυνες διεθνείς συνθήκες, η πατρίδα μας έχει την ατυχία να βρίσκεται με μια κυβέρνηση και ένα πρωθυπουργό που πολλαπλασιάζουν με τις αποφάσεις τους τις οδυνηρές επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων.

Ακόμα χειρότερα, εκμεταλλεύονται τις κρίσεις ως ευκαιρία: Για να επιβάλουν πολιτικές που ευνοούν το μεγάλο πλούτο σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να υπονομεύσουν το κράτος δικαίου και να οικοδομήσουν ένα φαύλο καθεστώς αυταρχισμού, διαφθοράς, αδικίας και φαυλότητας. Να επιστρέψουν σε λογικές και δομές παρακράτους για να μπορέσουν με μεγαλύτερη άνεση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τα δημοκρατικά δικαιώματα, να περάσουν ένα σύνολο από αντιλαϊκά μέτρα».

«Δεν είναι τυχαία η έκπτωση της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο στους δείκτες της ζωής των ανθρώπων. Η πανδημία είναι παγκόσμια, αλλά η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η έκθεση Λύτρα με τα ανατριχιαστικά ποσοστά θανάτου για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, δίνει μια απάντηση στο πώς και το γιατί. Δεν είναι υπερβολή όταν λέμε ότι αυτά είναι ποσοστά Μητσοτάκη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθάρισε πως «το πρώτο, το κύριο, το αποφασιστικό, η αρχή για μια άλλη πορεία της χώρας, είναι να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα με αυτό το καθεστώς. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς Μητσοτάκη, πριν οδηγήσει σε νέες τραγωδίες. Πριν οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα της κοινωνίας γίνουν ανήκεστες. Πριν η παραγωγή της βίας και της λήψης που τη βλέπουμε ήδη να πολλαπλασιάζεται, ενίοτε και με τον πιο απεχθή τρόπο της κακοποίησης παιδιών, γίνει “κανονικότητα”.

Και για να απαλλαγούμε από το καθεστώς της αδικίας, των ανισοτήτων, της ελεγχόμενης ενημέρωσης, των απευθείας αναθέσεων, της συρρίκνωσης του κράτους δικαίου, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη. Και να συντονίσουμε τη δράση μας με κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απλώνει το χέρι, χωρίς φυσικά να ξεχνάει και να παραβλέπει τις διαφορές, με τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της δημοκρατίας και της προόδου. Απλώνει το χέρι σε όλες τις συλλογικότητες που δρουν με όρους δικαιωμάτων και ανθρωπισμού. Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που καταλαβαίνουν ότι η σταθερότητα έχει ως προϋπόθεση τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Να ενώσουμε δυνάμεις με στόχο να επιβάλουμε τη μόνη δημοκρατική διέξοδο στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα: Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Δεν θέλουμε υπομονή, θέλουμε δράση

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον χειμώνα που έρχεται, τονίζοντας ότι «λέγεται και είναι αλήθεια ότι μπροστά μας βρίσκεται ένας δύσκολος χειμώνας. Όχι πως ο προηγούμενος ήταν εύκολος. Ούτε βέβαια ισχύουν οι υπερβολές ότι θα είναι συγκρίσιμος με την κατοχή ώστε να δείξουν ότι είχαμε τις λιγότερες απώλειες. Ωστόσο η διατροφή, η θέρμανση, η επιβίωση, είναι ένας εφιάλτης για τα περισσότερα νοικοκυριά Ο λογαριασμός δε βγαίνει. Και η ανασφάλεια απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας». Όπως είπε, «το ερώτημα λοιπόν είναι τι πρέπει να κάνουμε στις συνθήκες αυτές; Πρώτα-πρώτα επιτρέψτε μου να σας πω τι δε πρέπει να κάνουμε. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Να ζητάμε από το κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι να βγούμε. Δε θέλουμε υπομονή. Θέλουμε δράση».

Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «σ’ αυτό το χειμώνα της αγωνίας όμως δεν αρκεί για ένα κόμμα της Αριστεράς να έχει στη φαρέτρα του μόνο το άλφα της αντίστασης. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε και για το άλφα της αλληλεγγύης.

Με ολόκληρες γειτονιές να χειμάζονται πριν έρθει ο χειμώνας. Με χιλιάδες οικογένειες να βρίσκονται όχι απλά στα όρια της φτώχειας, αλλά στα νύχια της πείνας. Με στρατιές ηλικιωμένων να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Και με την κρατική αδιαφορία, την απουσία και της πιο στοιχειώδους κοινωνικής προστασίας, την ασυδοσία των κυκλωμάτων, να παράγουν τραγωδίες όπως αυτή του Κολωνού και δεκάδες άλλες, από τις οποίες ελάχιστες γίνονται γνωστές.

Δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες και ως αριστεροί, να παραμένουμε παρατηρητές. Να περιμένουμε τη νίκη στις εκλογές και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στο χώρο μας και στη χώρα. Να ξελασπώσουμε τις λάσπες που θα μας αφήσουν όπως άφησαν πριν 7 χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η χειρονομία του ακριβού μας συντρόφου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που ξεκινώντας για το τελευταίο του ταξίδι άφησε τα ολυμπιακά του μετάλλιά με την επιθυμία να δημοπρατηθούν για να σωθεί έστω και ένα παιδί, δεν είναι μόνο μια πράξη γνήσιας ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι και μια παρότρυνση αλληλεγγύης. Προς όλες και προς όλους μας. Να δουλέψουμε το επόμενο διάστημα ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα της κρίσης.

Η Αλληλεγγύη να συνοδεύει την αντίσταση και η Αντίσταση την Αλληλεγγύη. Και έτσι τα δύο άλφα της δράσης μας θα φέρουν πιο κοντά ένα τρίτο. Το άλφα της Αλλαγής. Της πολιτικής αλλαγής. Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή. Το τρίπτυχο που καταθέτω ως πλαίσιο προσανατολισμού και δράσης το επόμενο διάστημα Για να στηρίξουμε τη κοινωνία. Για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική Για να φέρουμε ξανά τη δικαιοσύνη, παντού».

Απέναντι μας δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά τα συμφέροντα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το μήνυμα ότι «πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η μάχη που μας περιμένει δε θα είναι εύκολη. Πρώτα από όλα με τα προβλήματα της κοινωνίας. Αλλά και η μάχη με τους πολιτικούς μας αντίπαλους. Γιατί απέναντί μας δεν είναι ο Μητσοτάκης. Είναι όλα μαζί τα συνασπισμένα συμφέροντα που από αυτόν κερδίζουν και τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Με κάθε τρόπο.

Δεν θα έχουμε λοιπόν μπροστά μας περίπατο, αλλά μια δύσκολη, κρίσιμη, εκλογική αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση θα κρίνει όχι κάποια εναλλαγή στην εξουσία. Αν η πατρίδα θα βυθιστεί στο βάλτο του καθεστώτος Μητσοτάκη, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνική πλειοψηφία. Ή αν θα ανασάνει στο ξέφωτο της δημοκρατίας, της προόδου, της δικαιοσύνης. Αν θα έχουμε αληθινή δημοκρατία ή ολιγαρχία. Μία αληθινή δημοκρατία ή θα μας κυβερνά σε καθεστώς οικογενειοκρατίας. Αν θα μας κυβερνά ένα κράτος δικαίου ή ένα παρακράτος που δεν διστάζει να προβεί και στα πιο ακραία εγκλήματα απέναντι στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος όπως τις παρακολουθήσεις. Αν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού ή θα βαθαίνει η αδικία παντού».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι δε θα έχουμε μια αναμέτρηση με όρους ισονομίας, χωρίς τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων, και κυρίως του φόβου για τον εκβιασμό της ψήφου.
Γνωρίζουμε ότι θα είναι απέναντί μας όλο το σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς και του χρήματος. Αλλά ταυτόχρονα όμως καλό είναι γνωρίζουμε ότι έχοντας απέναντί μας όλα αυτό το σύστημα, αυτό είναι αποτελεί ένα παράσημο και ένα όπλο. Αρκεί να δουλέψουμε μεθοδικά ώστε να πείσουμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους αλλά και αυτούς που απείχαν να προσέλθουν στη κάλπη.

Με ένα κόμμα αποφασισμένο και ενωμένο. Με ένα κόμμα που θα είναι παρόν σε κάθε χώρο που αγωνιά, αγωνίζεται και αναπνέει η κοινωνία. Με ένα κόμμα στραμμένο προς τα έξω, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές. Με τα τρία άλφα στη φαρέτρα μας, την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αλλαγή. Θα πορευτούμε αποφασισμένοι να φέρουμε ξανά τη δικαιοσύνη και μία δημοκρατική αναγέννηση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ: AVGI.GR

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.