ΠΟΛΥΩΡΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ “Ελ. Βενιζέλος” μετά από πληροφορία της CIA στις Ελληνικές αρχές, για ύποπτο επιβάτη σε πτήση της Emirates

'Όλα άρχισαν αργά τις απογευματινές ώρες, όταν κτύπησε συναγερμός μετά από πληροφορίες Αμερικανικών υπηρεσιών για να γίνει έλεγχος αεροσκάφους και επιβατών που ταξιδεύουν, η μία πτήση για Ντουμπάϊ η οποία και καθηλώθηκε στο έδαφος, ενώ η άλλη με προορισμό την Νέα Υόρκη είχε ήδη αναχωρήσει και ενώ βρισκόταν πάνω από την Κορσική, ανεκλήθη πίσω στην Αθήνα, συνοδευόμενη στον ελληνικό εναέριο χώρο από δύο μαχητικά F-16.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε «το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο». Oι επιβάτες της πτήσης πέρασαν τον έλεγχο, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και κατευθύνθηκαν σε ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια στο οποίο θα διανυκτερεύσουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα ταξιδέψουν με νέα πτήση που δρομολογείται για το βράδυ της Παρασκευής στις 20:00 περίπου.

Επίσης έγινε έλεγχος και στο πρώτο αεροπλάνο που είχε προορισμό το Ντουμπάϊ και το οποίο δεν απογειώθηκε – δόθηκε σήμα στον πιλότο πριν από την απογείωση – χωρίς να διαπιστωθεί τίποτα ύποπτο.

Τα 2 μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη, για να συνοδέψουν το δεύτερο αεροσκάφος της Emirates, επέστρεψαν στη βάση τους μόλις προσγειώθηκε το εν λόγω αεροσκάφος στο «Βενιζέλος».

Για την υπόθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της άλλης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ERTNEWS.GR

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.