ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ «Η σχέση Λαβράνου-Δημητριάδη και η αστυνομική προστασία του Λαβράνου είναι στοιχεία που δείχνουν το κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ-Predator»

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη και επεσήμανε «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται δείχνοντας την ενοχή του» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «αυτός που βουλιάζει τη χώρα στο βούρκο είναι αυτός που έχει βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, ακόμα και δικούς του υπουργούς, είναι αυτός που κρύβεται και δεν δίνει απαντήσεις ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε στην εξεταστική, ούτε στην PEGA, την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου». «Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ», σημείωσε. «Ήδη υπάρχουν καινούρια στοιχεία στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση. Αναφέρεται κοινό ταξίδι στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του κ. Λαβράνου με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, για ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Αναφέρονται συναντήσεις του κ. Πιερρακάκη με τον κ. Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μην το αρνείται, ενώ ο κ. Λαβράνος φέρεται να είχε και προστασία από την ελληνική αστυνομία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έφερε τον κ. Λαβράνο και τον κ. Μπίτζιο να καταθέσουν στην εξεταστική».

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο μεταξύ ΕΥΠ και Predator», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που φέρονται να εμπορεύονται το Predator είχαν πολύ στενή σχέση με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τονίζοντας το συγχρονισμό μεταξύ ΕΥΠ και Predator στις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη, επισήμανε: «είναι μηδενικές οι πιθανότητες να είναι τυχαίο πως η ΕΥΠ και ένα παράνομο λογισμικό έχουν ταυτόχρονα τους ίδιους στόχους». «Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τη μέρα που ο κ. Σπίρτζης καταθέτει ερώτηση για την ΕΥΠ στη Βουλή, την ίδια μέρα του έρχεται μήνυμα για να μολύνει το κινητό του με το Predator», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει “φύλλο και φτερό” την Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, κάτι που δεν έχει γίνει», σχολίασε.

«Λαβράνος και Μπίτζιος κλήθηκαν τελικά να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κι αυτό με τις ψήφους της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε και είπε: «βέβαια δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε απαντήσεις, όσο ο κ. Μητσοτάκης βάζει ανθρώπους να κρύβονται πίσω από το απόρρητο και όσο η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή κάνει τις διαδικασίες με τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα». Επανέλαβε ακόμα ότι η επόμενη Βουλή, με προοδευτική πλειοψηφία, θα συστήσει προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών ώστε να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες.

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση εισβολής της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ το Δεκέμβρη του 2019 και στην προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει την οικογένεια Ινδαρέ, σημείωσε: «αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε η εισαγγελέας, ήταν θύματα ωμής αστυνομικής βίας, μία οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε για τρία χρόνια και εναντίον της οποίας εκτοξεύτηκαν απίστευτες προσβολές και ύβρεις και από στελέχη της κυβέρνησης». «Όλοι αυτοί που αναμάσησαν τα ψέματα της αστυνομίας, για να κρύψουν μια δική τους αποτυχία, οφείλουν έστω σήμερα μία συγγνώμη στην οικογένεια Ινδαρέ», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.