ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2022

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 13 με 16 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία χιόνια θα πέσουν τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές που θα ενταθούν από τις μεσημεριανές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τις Σποράδες, όπου από τις μεσημεριανές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα Δωδεκάνησα και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-11-2022

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες έως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά της δυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα δυτικά και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, και τους 11 με 14 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-11-2022

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-12-2022

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα όμως σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και μόνο στα βορειοανατολικά ανατολικοί πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΕΜΥ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.