Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία “ΑΡΙΕΛ” με ισχυρές καταιγίδες – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κακοκαιρία ΑΡΙΕΛ συνεχίζει το πέρασμά της με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε σύσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του αριθμού «112», για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη της κακοκαιρίας.


Ήδη ενεργοποιήθηκε το 112 σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδας και εστάλησαν από χθες το βράδυ προειδοποιητικά μηνύματα σε Θεσσαλία, Χαλκιδική, Πιερία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος.

Από την πλευρά της η Πολιτική Προστασία συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, να ασφαλίζονται αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν, να μην διασχίζουν οι πεζοί ή τα οχήματα χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει και μάλιστα επισημαίνεται ότι σε περίπτωση χειμάρρων οι πολίτες να μετακινούνται στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τέσσερις πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη δυτική και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στη δυτική και στη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (1/12) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

ΠΗΓΗ: EMY

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.