ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/1 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1/2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-01-2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-01-2023

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και κατά την διάρκεια της νύχτας στη νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-01-2023

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά και τα νότια τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-01-2023

Λίιγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΕΜΥ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.