ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1 ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 19/1/2023

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Κρήτη και πιθανόν στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μέχρι αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου στα νοτιότερα τμήματα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-01-2023

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-01-2023

Στα δυτική Ελλάδα, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-01-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-01-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.