ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ”ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ” – ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ “ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΚΑΛΑΘΙ”

Αλλαγές στο “καλάθι του νοικοκυριού” ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι προστίθενται νέες κατηγορίες στο καλάθι και συγκεκριμένα: νωπό μοσχάρι, γάλα υψηλής παστερίωσης πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, σοκολάτα και λευκό τυρί. Τα προϊόντα εντός του καλαθιού ανέρχονται έτσι πλέον σε 60 , ενώ ανακοίνωσε τι περιλαμβάνει το "Καλάθι της Σαρακοστής"

Επίσης, ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο απεικόνισης των τιμών στα προϊόντα, δίνοντας προθεσμία ενός μήνα στα σούπερ μάρκετ για εφαρμογή του μέτρου, που στόχο έχει την προστασία του καταναλωτή. Μετά το πέρας της προθεσμίας θα υπάρξουν πρόστιμα, όπως είπε ο υπουργός. Συγκεκριμένα, απαιτούνται ταμπελάκια με έντονη γραμματοσειρά ώστε να είναι εμφανή τα στοιχεία και οι τιμές των προϊόντων.

Επίσης θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε αλλαντικά, κοτόπουλο και όσπρια. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η κατηγορία των αλλαντικών θα σπάσει στα δύο: σε πάριζα και γαλοπούλα. Η κατηγορία του νωπού κοτόπουλου επίσης σπάει στα δύο: σε ολόκληρο νωπό κοτόπουλο και σε κομμάτια. Τέλος, η κατηγορία των οσπρίων θα σπάσει στα τρία ώστε να συμπεριλαμβάνονται ρεβίθια, φακές και φασόλια.

Για το “σαρακοστιανό καλάθι” τόνισε θα περιλαμβάνει: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες τύπου αλοιφές, καταψυγμένα θαλασσινά με τουλάχιστον δύο είδη σε κάθε αλυσίδα. Τα προϊόντα αυτά θα παραμείνουν στο “καλάθι του νοικοκυριού” για όσο διαρκέσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επιβολή προστίμων σε 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και για διαφορετικές τιμές στο ράφι και στο ταμείο.

ΠΗΓΗ: ERT NEWS

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.