Παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή και του Παντσέρι

Τo προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο Belga.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Η Εύα Καϊλή βρέθηκε την Πέμπτη για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της. Ο νέος Βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της κ. Καϊλή, ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ’οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι , προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.

Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.