Οκτώ (8) συνήθειες που θα παραμείνουν μετά την πανδημία.

Η πανδημία ήρθε τον Ιανουάριο του 2020 και άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων δραστικά.

1. Χρήση μάσκας

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Δεν είναι απίθανο να βλέπουμε κόσμο να την φοράει σε χώρους «αυξημένης επικινδυνότητας» ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας.

2. Μεγαλύτερη σημασία στην προσωπική υγιεινή.

Ο sars-cov2 μας έδειξε την πραγματική σημασία της έννοιας της υγιεινής. Το πλύσιμο των χεριών και γενικότερα η προσοχή στην καθαριότητα έγινε για πολλούς ένα είδος εμμονής, πράγμα θετικό για τη ζωή του καθενός.

3. Κατοχή αντισηπτικών και άλλων ειδών καθαριότητας.

Πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να φέρουν ένα τσαντάκι με μαντηλάκια, αντισηπτικά και σπρέι καθαριότητας.

4. Αμηχανία κατά τους χαιρετισμούς.

Η πανδημία μας έχει φέρει σε σημείο να νιώθουμε αμήχανα όταν θέλουμε να χαιρετηθούμε με κάποιον. Δυστυχώς αυτή η συνήθεια και η ερώτηση «Πως χαιρετάω;» θα αργήσει να εξαλειφθεί.

5. Ενοχοποίηση βήχα, φτερνίσματος.

Μία αλλεργία ή ένα απλό κρύωμα μπορεί να κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είμαστε πραγματικά άρρωστοι και να δημιουργήσει αμηχανία.

6. Τηλεργασία-Τηλεκπαίδευση.

Μία ακόμη συνήθεια που ήρθε για να μείνει. Είδαμε πολλές εταιρείες να επιλέγουν την μέθοδο της τηλεργασίας με τρόπο πολύ αποτελεσματικό για τον εργοδότη. Επίσης το ίδιο συνέβη και στον τομέα της εκπαίδευσης στον οποίο υπήρξαν αρκετά προβλήματα. Το σίγουρο είναι πως πλέον υπάρχουν ενναλακτικοί τρόποι για να εργάζεσαι ή να μορφώνεσαι.

7. Τηλεδιασκέψεις.

Ενναλακτικός τρόπος επικοινωνίας για θέματα που αφορούν την εργασία η την καθημερινότητα. Μέσω τηλεδιασκέψεων πλέον γίνονται ένα σωρό δραστηριότητες. Συνελεύσεις συνδικάτων, δημοτικών συμβουλίων, υπουργικά συμβούλια κ.α. Πλέον θα χρησιμοποιείται και με τον τρόπο αυτό, δύσκολα θα υπάρχουν απουσίες.

8. Αγορές μέσω διαδικτύου

Κατά την περίοδο της πανδημίας και κυρίως την περίοδο των lockdown  παρουσιάστηκε ραγδαία αύξηση στις αγορές μέσω ίντερνετ. Η συνήθεια αυτή αρέσει στον κόσμο και θα παραμείνει.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.