Στην Αθήνα σήμερα ο Ιμάμογλου, ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν…

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 21/9 για επίσημη επίσκεψη, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Πρόκειται για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν και οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 21/9 για επίσημη επίσκεψη, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Πρόκειται για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν και οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει Μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη Ιμάμογλου συμπίπτει χρονικά σε μια στιγμή που στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχει μια ένταση λόγω των χθεσινών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και τις περίεργες δηλώσεις Ερντογάν περί συνάντησης του, με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Νέα Υόρκη αυτές τις μέρες, κάτι που η ελληνική πλευρά διαψεύδει επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο αίτημα από τουρκικής πλευράς για μια τέτοια συνάντηση.

Κόντρα με τον Ερντογάν

Ορισμένοι μάλιστα υπενθυμίζουν την μεγάλη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να ακυρώσει τις τελευταίες δημοτικές εκλογές που ο Ιμάμογλου είχε εκλέγει Δήμαρχος μόνο και μόνο γιατί δεν επιθυμούσε την εκλογή Ιμάμογλου, κάτι που δεν έγινε ούτε στις επαναληπτικές και ο Ιμάμογλου εξέλεγα πανηγυρικά δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.
Ετσι στην Τουρκία έχουμε το φαινόμενο ο Ερντογάν να στρέφεται καθημερινά κατά των αντιπολιτευόμενων δημάρχων, εννοώντας πάντα τον Ιμάμογλου, βλέποντας το κόμμα του, καθημερινά να χάνει την δύναμη του – δημοσκοπικά, όλο και περισσότερο, την ώρα που ο Εκρέμ Ιμάμογλου, κερδίζει έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2023.
«Είμαστε αντιμέτωποι με ανίκανους δήμους που δεν παρέχουν ούτε τις βασικές υπηρεσίες» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος. «Ενώ πριν είχε σταματήσει το έργο του Μετρό, τώρα κατασκευάζουμε σε 10 διαφορετικά σημεία. Παραδίδουμε στην Κωνσταντινούπολη 22 χιλιόμετρα μετρό το έτος» ανέφερε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
«Είδαμε όλοι μαζί πως αυτοί δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν, όχι τη χώρα, αλλά και τους Δήμους» επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν εννοώντας πάντα τον Ιμάμογλου, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης υποστηρίζει ότι «Στην χώρα υπάρχει ανεργία, φτώχεια. Δεν υπάρχουν αρκετά σχολεία και εστίες. Όταν υπάρχει και τέτοια εικόνα δεν θα γίνω εργαλείο στις προσπάθειες κάποιων για αλλαγή ατζέντας» απαντά ο Ιμάμογλου…
Δεν είναι τυχαίο που πριν από λίγες ημέρες, δημοσκόπηση ήθελε τον Ερντογάν να χάνει από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, με 18 μονάδες διαφορά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας – εφόσον έχει αντίπαλο τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης θα λάμβανε 41,1% έναντι 58,9% !!! του Ιμάμογλου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι, το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Μπακογιάννη και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.
Στις 13:00, οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση της Mόνικα Μπελούτσι «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: Γράμματα και Αναμνήσεις».
Την Τετάρτη στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.
Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν.Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.