Οδοιπορικό στην παραλία Φτέρη της Κεφαλονιάς.

Η Κεφαλονιά φημίζεται κυρίως για τις όμορφες παραλίες της και την ιδιαίτερη φυσικής της ομορφιά. Παραλίες όπως ο ξακουστός Μύρτος, η Αντίσαμος και οι Πετανοί είναι κάποια παραδείγματα της ομορφιάς της. Υπάρχουν όμως και παραλίες στις οποίες η πρόσβαση δεν είναι εύκολη και δεν γίνεται μέσω αυτοκινήτου άλλα μέσω θαλάσσης ή από κάποιο μονοπάτι. Η πιο διάσημη “απομονωμένη” παραλία αυτής της κατηγορίας είναι η “Φτέρη”.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με δύο τρόπους. Είτε χρησιμοποιώντας βάρκα, η οποία προσφέρεται από το λιμανάκι του χωριού “Ζόλα” που βρίσκεται κοντά στην παραλία, είτε μέσω μονοπατιού, το οποίο ξεκινάει από την κορυφή του βουνού που βρίσκεται από πάνω.

Η μέθοδος του μονοπατιού αποτελεί μία “περιπέτεια” για τις παρέες που αποφασίζουν να το δοκιμάσουν. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 40 λεπτά και χρειάζεται να είστε πλήρως οργανωμένοι ώστε να αντέξετε το βάρος των προμηθειών που χρειάζεστε για την παραλία. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείτε τα πράσινα σημάδια στη διαδρομή.

Παρότι η διαδρομή είναι αρκετά κουραστική, η θέα που αντικρίζεις είναι μαγευτική και σε κάνει να αγωνιάς για την ολοκλήρωση της κατάβασης. Στο τέλος, η βουτιά στα τιρκουάζ νερά της παραλίας θα σε αποζημιώσει σίγουρα.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.