Τα 40 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς

Γενέθλια σήμερα για έναν από τους κορυφαίους- σύμφωνα με τον ίδιο, O κορυφαίος- ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Ο «αηθαλής» Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς γιορτάζει σήμερα τα 40α του γενέθλια.

Ο Σουηδός επιθετικός ζει τη δεύτερη νιότη του στην Μίλαν, την οποία οδήγησε στην επιστροφή της στα σαλόνια του Champions League, έχοντας πετύχει 26 γκολ κατά τη δεύτερη θητεία του.

Ποιος είναι ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς γεννήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας στις 3 Οκτωβρίου 1981, από Βόσνιο πατέρα και μητέρα από την Κροατία με ρίζες από τα Σκόπια που μετανάστευσαν στη Σουηδία. Μεγαλώνοντας, έπαιξε στις τοπικές ομάδες Μάλμε και Μπάλκαν. Αργότερα έγινε μέλος της ομάδας νέων της Μάλμε. Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού επιθετικού και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιάς του, έχοντας σκοράρει έως τώρα 789 τέρματα σε επίσημους αγώνες.

Η καριέρα του

Ο Σουηδός σούπερ σταρ ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα νέων της Μάλμε. Το ταλέντο του έγινε γρήγορα αντιληπτό από του ανθρώπους του Άγιαξ και το 2001 πήρε μεταγραφή. Με τον «Αίαντα» κατέκτησε 2 φορές το πρωτάθλημα Ολλανδίας, 1 φορά το κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ. Το 2004 πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα. Αποχώρησε το 2006 ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας λόγω του σκανδάλου Calciopolis. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Ίντερ με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 2 Σούπερ Καπ. Το 2009 και έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις ο Ζλάταν πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα. Στην Βαρκελώνη κατέκτησε σε ένα χρόνο 5 τίτλους ( 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Ισπανικό Πρωτάθλημα). Το καλοκαίρι του 2010 επιστρέφει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Μίλαν αυτή τη φορά. Με την φανέλα των «Ροσονέρι» κατέκτησε το Ιταλικό Πρωτάθλημα του 2011. Επόμενος σταθμός η, αναπτυσσόμενη τότε, Παρί Σαν Ζερμαίν. Στο Παρίσι έμεινε για 4 σεζόν κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα και πετυχαίνοντας 93 γκολ. Το 2016 παίρνει μεταγραφή για την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέκτησε 3 τίτλους, 1 Community Shield, 1 League Cup και 1 Europa League. Το 2018 αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στις ΗΠΑ και τους LA Galaxy στους οποίους αγωνίστηκε 58 φορές πετυχαίνοντας 53 γκολ και 15 ασσίστ. Από τον Ιανουάριο του 2020 και έως τώρα βρίσκεται στην αγαπημένη του Μίλαν και αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδα παρά την ηλικία του.

Ατάκες «φωτιά»

Γνωστός για τις εκκεντρικές δηλώσεις του ο «Ίμπρα» είναι πάντα αφοπλιστικός στις απαντήσεις του προς τους δημοσιογράφους. Μερικές από αυτές:

Είμαι ο θεός

Το Νοέμβριο του 2014 κλήθηκε να δώσει τη δική του Dream Team δίνοντας στον κάθε παίκτη από ένα προσωνύμιο. Στην ενδεκάδα που έδωσε συμπεριέλαβε τον εαυτό του χαρακτηρίζοντας τον «Θεό». Την ατάκα αυτή την έχει επαναλάβει αρκετές φορές από τότε έως σήμερα.

«Τώρα να πάτε να δείτε Μπέιζμπολ»

Λέγοντας αντίο στις ΗΠΑ και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, προέτρεψε του Αμερικάνους να πάνε να δουν μπέιζμπολ. Η ατάκα αυτή έχει σχέση με το γεγονός ότι ο το ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης στην Αμερική.

«Ηρθα, είδα, κατέκτησα. Σας ευχαριστώ Γκάλαξι που με κάνατε να νιώσω ξανά ζωντανός. Στους οπαδούς των Γκάλαξι: Θέλατε Ζλάταν, σας έδωσα Ζλάταν. Παρακαλώ. Η ιστορία συνεχίζεται. Τώρα, να πάτε να δείτε μπέιζμπολ». Έγραψε ο Ζλάταν στο αποχαιρετιστήριο ποστ στο Ίνσταγκραμ.

«Έλα σπίτι μου μαζί με την αδερφή σου και θα δεις αν είμαι gay».

Αυτή ήταν η απάντηση του σε δημοσιογράφο της Ισπανικής τηλεόρασης, όταν ρωτήθηκε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Για το πεπρωμένο

«Γεννιέσαι όπως είσαι. Εννοώ ότι υπάρχει πεπρωμένο. Κάποια πράγματα συμβαίνουν από πεπρωμένο, άλλα πράγματα από σκληρή δουλειά, αλλά την ποιότητα δεν τη μαθαίνεις. Γεννιέσαι με αυτή», είχε πει ο Σουηδός για το πεπρωμένο.

Αυτός είναι ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.