Μαραθώνιος της Βοστώνης: Τερμάτισε για πρώτη φορά ο εγγονός του Ντικ Χόιτ (Βίντεο)

Επτά μήνες μετά τον θάνατο του θρύλου του Μαραθωνίου Ντικ Χόιτ, ο εγγονός του, Τρόι Χόιτ, ολοκλήρωσε τον πρώτο του μαραθώνιο στη Βοστώνη τη Δευτέρα.

“Τον ένιωθα σε όλη τη διαδρομή”, δήλωσε ο Troy, ο οποίος τερμάτισε στις 3:57:06, στο WBZ. «Όταν ήθελα να επιβραδύνω, είπα ότι δεν μπορώ, ναι, μπορείς να συνεχίσεις».

Ο Ντικ Χόιτ πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 80 ετών. Είχε γίνει διάσημος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ωθώντας τον γιο του, Ρικ Χόιτ, σε αναπηρικό αμαξίδιο στη μαραθώνια διαδρομή για περισσότερους από 30 αγώνες, ξεκινώντας το 1981.

«Ήταν ο κινητήρας μου, εγώ η καρδιά του», θυμάται ο Rick Hoyt.

Ο 59χρονος Ρικ Χόιτ, ένας τετραπληγικός με εγκεφαλική παράλυση, ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνταξιοδότησή του λόγω προβλημάτων υγείας.

«Είμαι απίστευτα περήφανος για τον γιο μου», είπε ο Russ στο WBZ. «Το να χάσω τον πατέρα μου ήταν τόσο δύσκολο. Αλλά [o Troy] το κάνει αυτό σήμερα; Λατρεύω αυτό το παιδί. … Ξέρω ότι μας κοιτάζει από ψηλά. Ο ουρανός άνοιξε για να μπορεί να έχει ήλιο όταν πέρασε τη γραμμή τερματισμού. Είναι απίστευτο.”

Ο Troy είπε ότι ο αγώνας ήταν “αυτό που περίμενα και περισσότερο” και ότι έλαβε μεγάλη υποστήριξη από τους φίλους, την οικογένειά του αλλά και τον απλό κόσμο.

«Ούρλιαζαν« Team Hoyt, go Troy », είπε. «Ήταν υπέροχη, όλη η ενέργεια.»

Είχε επίσης ένα μήνυμα για τον Rick, ο οποίος αγωνίστηκε στον τελευταίο μαραθώνιο της Βοστώνης με τον πατέρα του το 2014.

«Ρικ, ένιωθα αυτούς τους λόφους», είπε ο Τρόι. «Ήξερα ότι γελούσες μαζί μου, αλλά άξιζε τον κόπο.”

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.