Η FIBA επιβεβαιώνει τις συναντήσεις με ΝΒΑ και Euroleague για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Περιφέρειας

Με ανακοίνωση της, η FIBA επιβεβαίωσε τις συνομιλίες της με το ΝΒΑ για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, καθιστώντας σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και ότι η αλλαγή στο μπάσκετ είναι πολύ κοντά.

Η ανακοίνωση:

«Η FIBA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έστειλε πρόσκληση στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague και στους εταίρους της ECA σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί η ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ως βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη του. Το NBA κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση. Στο τέλος της συνάντησης, όλα τα μέρη συμφώνησαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις τους επόμενους μήνες».

Η νέα ευρωπαϊκή περιφέρεια δεν θα είναι μέρος του NBA League, αλλά θα αποτελεί έναν τρόπο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την ενότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, γύρω όμως από το ΝΒΑ και τη FIBA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.