Πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού με το όνομα «Φώφη Γεννηματά» προανήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου υιοθετεί η Κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός χθες, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη μνήμη της θα υπάρξει πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού που θα φέρει το όνομα «Φώφη Γεννηματά». Με αυτό το τρόπο όπως είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, η πολιτεία θα τιμήσει το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς της.

«Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές, πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ριαντ μόλις έφθασε η τραγική είδηση του θανάτου της, την αποχαιρέτησε με στίχους του αγαπημένου της ποιητή Οδυσσέα Ελύτη λέγοντας ότι αποτελεί παράδειγμα θάρρους.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά» ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες» είχε προσθέσει, κηρύσσοντας ημέρα εθνικού πένθους την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.