Τέσσερις συλλήψεις μέχρι στιγμής για τα επεισόδια στην Τούμπα- Ποιες ποινές προβλέπονται για τον ΠΑΟΚ

Τέσσερις συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ‘Αρη. Όλες οι συλλήψεις έγιναν μέσα στο γήπεδο, όπου οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού πέταξαν δεκάδες αντικείμενα και φωτοβολίδες, εισέβαλλαν στο τερέν με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας.

Όταν τα πράγματα ηρέμησαν οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρος και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε. Η ομάδα του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τους κανονισμούς κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο και ποινή κεκλεισμένων των θυρών, όχι όμως με αφαίρεση βαθμών.

Αναλυτικά ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει τα εξής:
«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.