Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ

ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:
4 αυγα,μισο ποτηρι ζαχαρη,1 ποτηρι γαλα φρεσκο,μισο ποτηρι σπορελαιο, 1,5 ποτηρι αλευρι κοσκινισμενο,1 βανιλια η 1 κ.γ.υγρη βανιλια 3 κ.γ μπεικιν,5 κουταλιες της σουπας κακαο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη!!Ριχνουμε σιγα σιγα γαλα-σπορελαιο!Στην συνεχεια αλευρι-βανιλια-μπεικιν-κακαο!Βουτυρωνουμε το σκευος μας ταψι η πυρεξ 22χ30 βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 με 25 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια ζαχαρη με 2 ποτηρια νερο,50 γρ κουβερτουρα για 4 λεπτα! Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα!Μπορουμε να μην βαλουμε σιροπι γιατι γινεται πολυ αφρατη

Σιροπιαζουμε κατα.διαστηματα οχι ολο αποτομα

ΓΛΑΣΣΟ:
250 γρ κουβερτουρα,250 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,50 γρ βουτυρο

Βαζουμε κουβερτουρα-κρεμα.γαλακτος στην εστια στο χαμηλο και ανακατευουμε να.γινει λεια!Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε πολυ καλα και την ριχνουμε πανω στην σοκολατόπιτα.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.