Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι

Υλικά


Λαχανο 3 φλιτζάνια άσπρο
Λαχανο 1 φλιτζάνι κόκκινο
Καρότο 1 φλιτζάνι
Μηλα 1 μεγάλο πράσινο
Σέλερι 4 κουταλιές
Κρεμμυδι 1 φρέσκο
Ελαιολαδο 3 κουταλιές
Ξύδι 1 κουταλάκι
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Γιαούρτι Στραγγιστό 200 γραμμάρια
Μαγιονεζα 150 γραμμάρια χωρίς αυγό
Μουσταρδα 1 κουταλάκι πικάντικη
Για την διακόσμηση
Μαιντανος 3-4 κλωνάρια
Ροδι ½ φλιτζάνια
Φυσικά όταν μιλάμε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι συμπεριλαμβάνουμε πάντα και τις σαλάτες. Οι Χριστουγεννιάτικες σαλάτες μας δεν μπορούν να είναι όπως όλες οι άλλες σαλάτες του χρόνου. Πρέπει να είναι εντυπωσιακές σε σχέδιο και να συνδυάζουν Χριστουγεννιάτικες γεύσεις.

Εκτέλεση

Στην αρχή ψιλοκόβουμε το λευκό και το κόκκινο λάχανο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα τρίβουμε το καρότο και το στύβουμε καλά. Προσθέτουμε και το καρότο στο μπολ με τα λάχανα. Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και ψιλοκόβουμε επίσης μόνο τα τρυφερά φύλλα από το σέλερι.

Επίσης καθαρίζουμε το μήλο από τις φλούδες του και το κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σέλερι και το μήλο στο μπολ με τα λάχανα. Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και αναμειγνύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την μαγιονέζα και την μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι, το πιπέρι ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύουμε.

Την αφήνουμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο έτσι ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σφίξει η σαλάτα. Όταν είναι να την σερβίρουμε την βγάζουμε από το ψυγείο, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη. Την καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και την διακοσμούμε με ρόδι και μαϊντανό.

Πηγή: daddy-cool.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.