Στην Μόσχα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, για να μεσολαβήσει στον Πούτιν ώστε να τελειώσει ο πόλεμος – Αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία της συζύγου του

Στη Μόσχα με σκοπό να μεσολαβήσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκεται από χθες βράδυ ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Rosneft και της ρωσικής εταιρίας των αγωγών Nord Stream 1 και 2.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται συνεργάτες του πρώην καγκελάριου, τον κ. Σρέντερ προσέγγισαν ουκρανοί αξιωματούχοι στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας του να επισκεφθεί το Κρεμλίνο και να μεσολαβήσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκείνος τηλεφώνησε αμέσως και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε επιβεβαίωση του ραντεβού «σε 10 λεπτά», κατά το δημοσίευμα. Του ζητήθηκε να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραλάβει τον ίδιο και τη σύζυγό του ρωσικό αεροσκάφος.

Ωστόσο, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο Άντρι Μάλνικ, διέψευσε σήμερα, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ότι ο κ. Σρέντερ μετέβη στη Μόσχα κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο πρώην καγκελάριος, κατά τις πληροφορίες της Bild, δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων για το ταξίδι ούτε το κόμμα του, το SPD, ούτε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Ουδέν σχόλιον», ήταν η απάντηση του Όλαφ Σολτς όταν ερωτήθηκε σχετικά στις Βερσαλλίες.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε ανάρτηση της συζύγου του κ. Σρέντερ, της Σογιόν-Σρέντερ Κιμ, στο Instagram. Πρόκειται για φωτογραφία της μπροστά σε παράθυρο –σουίτας του ξενοδοχείου Κεμπίνσκι στη Μόσχα, κατά την Bild– με θέα στην Κόκκινη Πλατεία και στο Κρεμλίνο. Η κυρία Σρέντερ Κιμ εικονίζεται ντυμένη στα μαύρα, με τα μάτια κλειστά, με τα χέρια ενωμένα σε στάση προσευχής — χωρίς λόγια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.