Άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον εναέριο χώρο ΗΠΑ και Καναδά – Υποψίες για κινέζικα κατασκοπευτικά μπαλόνια, με την Κίνα να μιλάει για μετεωρολογικά και κάποιους για UFO και εξωγήινους !!

Την περιέργεια του πλανήτη κινεί μια σειρά εμφανίσεων ιπτάμενων αντικειμένων στον εναέριο χώρο πολλών κρατών με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρουν ότι πρόκειται για κατασκοπευτικά μπαλόνια και τις θεωρίες συνωμοσίας να λένε ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για UFO. Τρία από τα ιπτάμενα αντικείμενα καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά.

Μπαλόνια οπτικής παρακολούθησης

Μιλώντας στο enikos.gr o καθηγητής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Νίκος Σέργης, ανέφερε για το κινεζικό μπαλόνι πως το φαινόμενο είναι πλήρως εξηγήσιμο διευκρινίζοντας πως πρόκειται για μπαλόνι οπτικής καταγραφής-παρακολούθησης.

“Τα μπαλόνια ξεκινούν να πετούν από 20.000 μέτρα και αγγίζουν τα όρια της στρατόσφαιρας, τα περισσότερα μεταφέρουν έως και 150 κιλά φωτογραφικό, κατά βάση, εξοπλισμό και χρησιμοποιούνται αντί δορυφόρων με σκοπό την οπτική καταγραφή από κάμερες υψηλής ευκρίνειας”, συμπλήρωσε ο κος Σέργης.

Τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν καταρρίψει μέχρι στιγμής τρία ιπτάμενα αντικείμενα που πετούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο τους. Το ένα μάλιστα πετούσε πάνω από την Αλάσκα στον Καναδά με τους Καναδούς και τους Αμερικανούς να το καταρρίπτουν ταυτόχρονα.

Παράλληλα, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν ακόμη ένα ιπτάμενο αντικείμενο που πετούσε πάνω από την λίμνη Χιούρον στο Μίτσιγκαν χθες ( Κυριακή 12.2.2023)

4 ιπτάμενα αντικείμενα έχουν καταρριφθεί συνολικά από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά. Στις ΗΠΑ το ένα αντικείμενο που καταρρίφθηκε είχε μέγεθος αυτοκινήτου, το άλλο ήταν κυλινδρικό, ενώ το τελευταίο οκταγωνικό. Σε αντίθεση με το κινέζικο μπαλόνι τα άλλα τρία αντικείμενα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Θεωρίες συνωμοσίας

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως τα αντικείμενα αυτά είναι κατασκοπευτικά. Ωστόσο, ορισμένοι επίσημοι αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται για άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, δηλαδή UFO.

Για την ακρίβεια, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός, Γκλεν Ντ. ΒανΧερκ είπε χθες (12.2.2023) ότι όλα είναι πιθανά όσον αφορά την προέλευση των αντικειμένων.

«Δεν έχω αποκλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε άγνωστη απειλή ή πιθανή απειλή που προσεγγίζει τη Βόρεια Αμερική με μια προσπάθεια να τις εντοπίσουμε», τόνισε ο στρατηγός.

Παράξενες εκθέσεις

Μια αναφορά από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφορίας (ODNI) σχετικά με τις θεάσεις UFO στις ΗΠΑ πυροδοτεί τις θεωρίες συνομωσίας για την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εμφανίσεις UFO αυξήθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2021 και Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, αναφέρθηκαν 247 νέες θεάσεις αντικειμένων από πιλότους και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με φετινή έκθεση , στο Πεντάγωνο συνέλεξαν 366 αναφορές για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό.

«Περισσότερα από τα μισά είχαν ασυνήθιστα χαρακτηριστικά», ανέφεραν στην έκθεση, ενώ από τις 195 περιπτώσεις, οι 163 έχουν χαρακτηριστεί ως μπαλόνια , οι 26 ως drones και οι υπόλοιπες ως πτηνά, μετεωρολογικά φαινόμενα, αερομεταφερόμενα συντρίμμια, αλλά και πλαστικές σακούλες (6).

Ωστόσο, σε 171 θεάσεις η προέλευση τους δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Ιπτάμενα αντικείμενα και στην Ουρουγουάη

Την εμφάνιση ύποπτων φώτων που αναβοσβήνουν στον ουρανό, τα οποία έγιναν αντιληπτά και από τη γειτονική Αργεντινή, ανακοίνωσε ότι διερευνά χθες (12.02.2023) η πολεμική αεροπορία της Ουρουγουάης.

Πηγή: enikos.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.