Για 4 άτομα.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο, 1 1/2 περίπου κιλό
- 3 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
- 2 κουταλάκια αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια
- μία σκελίδα σκόρδο
- μια κουταλιά σούπας κοφτή κάρυ
- μία ταμπλέτα ζωμό βοδινό
- 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καψαλίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε 8 ή 10 κομμάτια. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αλευρώνετε τα κομμάτια του πουλιού.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα βάζετε στη χύτρα. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και στο σκόρδο. Τα σωτάρετε, μέχρις ότου αρχίσουν να ξανθαίνουν. Προσθέτετε το κάρυ, την ταμπλέτα ζωμού και το νερό. Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, το προσθέτετε στο κοτόπουλο. Κλείνετε τη χύτρα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί 10 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και αφήνετε να σιγοβράσει επί 5-6 λεπτά με ανοιχτή τη χύτρα. Σερβίρετε με ρύζι.