Έφυγε ο θρυλικός Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η ημέρα ξεκίνησε με μία πολύ δυσάρεστη είδηση για τον κόσμο του αθλητισμού και ιδίως του μπάσκετ. Ο θρύλος της προπονητικής, ο μεγάλος "Ντούντα" δεν είναι πια μαζί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέρβος αντιμετώπιζε προβλήματα στους πνεύμονες εξαιτίας ενός μικροβίου το οποίο κόλλησε από τα περιστέρια που είχε σπίτι του.

Ο Ίβκοβιτς συνέδεσε το όνομα του με το ελληνικό μπάσκετ καθώς είχε κάτσει στον πάγκο αρκετών ομάδων της χώρας μας κατακτώντας αμέτρητους τίτλους με αποκορύφωμα τα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό το 1997 και το 2012.

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 29 Οκτωβρίου 1943, είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη, του ΠΑΟΚ , του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Στην Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα Κύπελλα και τρία Πρωταθλήματα. Ακόμα μετρά πολλούς τίτλους με την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία (Ασημένιο μετάλλιο το 1988 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής το 1990 και χρυσό μετάλλιο στα Ευρωμπάσκετ του 1989 και 1991) ενώ μετέπειτα με την εθνική ομάδα της Σερβίας μετράει ένα χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1995 και ένα ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού και σύλλογοι από όλη την Ευρώπη έσπευσαν να βγάλουν συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του “Δασκάλου”.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.