Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη, από την αύξηση των πανδημικών δεικτών- Σπεύδει εκτάκτως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες και έχουν ανησυχήσει τις αρχές υγειονομικές και πολιτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός  Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια υπουργός  Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, μεταβαίνουν σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων καθώς και με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι οι πανδημικοί δείκτες που καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, το ποσοστό των εμβολιασμών και τις ενέργειες που γίνονται για την αύξησή του καθώς και για την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, που  μίλησε για 15% αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού και τις νοσηλείες, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την Δευτέρα, η εφημερία στο Ιπποκράτειο έκλεισε με 31 εισαγωγές, ενώ πάνω από 30 εισαγωγές έγιναν και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν 15 έως 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία.

Πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 50%, καταγράφουν αύξηση νοσηλειών και κρουσμάτων. Μέσα σε τρεις μέρες οι νοσηλευόμενοι στα 14 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% από τους 269 στους 301.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργείου υγείας έχει διαμορφωθεί ως εξής:

09:30 : Συνάντηση στο ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και με τους διοικητές των Νοσοκομείων

11:00 : Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

12:30 : Συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο Ιάκωβο Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

15:00 : Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της περιοχής.

Επίσης στις 14:00 η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΣΚΑΪ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.