Βρετανία: Κάλεσμα σε 800 ξένους κρεοπώλες προκειμένου να αποφύγει τη μαζική σφαγή χοίρων

Η Βρετανία θα χορηγήσει εκτάκτως θεωρήσεις εισόδου 6μηνης διάρκειας σε 800 ξένους κρεοπώλες προκειμένου να αποφύγει τη μαζική θανάτωση χοίρων, εξαιτίας της έλλειψης εργατικού δυναμικού και της διαταραχής της αγοράς, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να επιτρέψουμε σε κρεοπώλες σε σφαγεία και μονάδες επεξεργασίας κρέατος που διαχειρίζονται χοίρους, να μπορούν να έρθουν, σε προσωρινή βάση, στο πλαίσιο του σχεδίου Εποχικής Εργασίας για έως και έξι μήνες», είπε σε δημοσιογράφους ο Γιούστις.

«Αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον όγκο των χοίρων που έχει συσσωρευτεί, τους οποίους έχουμε στα αγροκτήματα, προκειμένου να δώσουμε σε αυτές τις μονάδες επεξεργασίας τη δυνατότητα να σφαγιάσουν περισσότερους χοίρους», επισήμανε.

Ο Γιούστις σημείωσε πως περίπου 800 κρεοπώλες θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η συσσώρευση των χοίρων και ανακοίνωσε βοήθεια προς τα σφαγεία ώστε να αποθηκεύουν προσωρινά κρέας. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι το Brexit είναι το βασικό θέμα που περιορίζει το εργατικό δυναμικό στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Πρόκειται για μια περίπλοκη εικόνα: υπήρξαν πολλές διαταραχές στην αγορά, προβλήματα με την πρόσβαση στην κινεζική αγορά, ίσως μια υπερ-παραγωγή, εδώ η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά περίπου 7%, και ναι, το εργατικό δυναμικό είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας, όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Η βιομηχανία χοιρινού κρέατος και από κοινού με πολλά τμήματα της βιομηχανίας τροφίμων έχει καταγράψει απώλειες εργατικού δυναμικού, καθώς πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες στους οποίους βασιζόταν έφυγαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν έχει να κάνει με το Brexit».

«Δικαιούνταν να μείνουν, όμως πολλοί από αυτούς επέλεξαν να επιστρέψουν για να βρίσκονται με τις οικογένειές τους στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.