Ένα techno DJ set από τη στέγη ανενεργού πλέον πυρηνικού εργοστασίου στη Λιθουανία

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl στην Ουκρανία είχε ένα αδελφάκι: το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina στη Λιθουανία. Από τη στέγη του ανενεργού πλέον πυρηνικού εργοστασίου, η Λιθουανή DJ Samanta «έπαιξε» ένα techno set, διάρκειας περίπου μιας ώρας, και το βίντεο είναι τώρα διαθέσιμο.

Κάναμε γνωριμία με το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina παρακολουθώντας την cult τηλεοπτική σειρά της HBO «Chernobyl». Στην πραγματικότητα, οι ομοιότητες μεταξύ Ingalina και Chernobyl ήταν τόσες πολλές που το 2009 η ΕΕ ζήτησε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

«Το επεισόδιο στο πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina έχει συμβολική σημασία για τη δημιουργική ομάδα μας, και ευελπιστούμε ότι δημιουργεί ένα παράδειγμα που δίνει κίνητρο σε άλλους οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς ηλεκτρονικής μουσικής» είπε ο Edmundas Pučkorius, υπεύθυνος των show της Antidote, της λιθουανικής κολεκτίβας που οργάνωσε το DJ set της Samanta.

«Αντί να χρησιμοποιούμε μόνο αυτές τις όμορφες τοποθεσίες ως φόντο για DJs, πραγματικά προωθούμε τη συνέργεια μεταξύ μουσικής και τοποθεσίας. Στα βίντεό μας επιδιώκουμε κάθε φορά να αφηγούμαστε μια μοναδική ιστορία, αγκαλιάζοντας το συνολικό ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές οπτικής αφήγησης» πρόσθεσε.

Η επίσκεψη στον λογαριασμό της στο Instagram δίνει τη δυνατότητα πρώτης γνωριμίας με την techno DJ Samanta – κατά κόσμον, Samanta Savickyte – η οποία το 2017 έκανε δισκογραφικό ντεμπούτο με το EP “Abandon” στην Out Of Minds Records, τη δισκογραφική εταιρεία του Philip Bader.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.