Μακρόν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Βρετανίας» για την κρίση των αλιευτικών αδειών

«Η μπάλα είναι στην πλευρά των Βρετανών» σε ό,τι αφορά την κρίση για τις αλιευτικές άδειες μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε απόψε από τη Ρώμη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι θα ληφθούν μέτρα από την Τρίτη, εφόσον το Λονδίνο δεν δεχτεί την «αποκλιμάκωση» που προτείνει το Παρίσι.

«Αν οι Βρετανοί δεν κάνουν καμία κίνηση, τα μέτρα (που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα) θα τεθούν σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι «ελπίζει πως αύριο θα υπάρξει μια θετική ανταπόκριση».

«Δεν θέλω την κλιμάκωση. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν θέλω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω αντίποινα, επειδή αυτό δεν θα βοηθούσε τους αλιείς μας» είπε ο Μακρόν. «Δώσαμε στην ομάδα του πρωθυπουργού (σ.σ. του Τζόνσον) ένα έγγραφο», που εξηγεί πώς θα εργαστούν οι δύο πλευρές για την επίλυση του προβλήματος. «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Βρετανίας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.